Котяча казка: Українка розповіла, як перетворила хобі на заробіток

Дівчина, створюючи житло для котів, отримала постійне джерело доходів.

Казкові будиночки для котів. Фото: Юлія КосатаЮлія Косата із Харкова створює для кішок шерстяні будиночки у вигляді юрт, повідомляють Патріоти України. Роботи продає закордон. Коштують в середньому $180 — $200.

Щоб почати заробляти, не потрібно великих заощаджень. Достатньо раз потратитися на інструменти - рубель (дерев'яну дошку із зубцями) і голку для валяння. Також спочатку можна купити невелику кількість шерсті, необхідну для одного виробу. Вкладені гроші повернуться після продажу. Про це розповіла Юлія Косата.

"Вісім років тому побувала у столиці Непалу. Побачила магазинчики, де продавалися вироби з шерсті. Речі так сподобалися, що після повернення в Україну, поставила собі ціль навчитися їх робити. Спочатку пішла на кілька майстер-класів, потім - займалася самостійно. Робила тапочки, іграшки, шапочки, валянки. Помітила, що мої три кішки дуже люблять гратися і лежати на шерсті, - розповідає Юлія Косата. - Якось побачила передачу про юрти (переносне конусоподібне житло) і вирішила зробили маленьку копію для котів. Чотири перші роботи опублікувала в Інтернеті. Люди почали писати і замовляти".

Будиночки для кішок продає три роки. Для цього зареєструвала свою сторінку на американському сайті. В місяць в середньому купують 4 роботи. Крім того, майстриня регулярно проводить майстер-класи.

"Пробувала відкрити магазин. Мої роботи на американському сайті побачили виробники шерсті із Кореї. Приїжджали у Харків, були готові вкласти кошти у виробництво. Навіть відкрили ТОВ і орендували приміщення. Але через високі податки, дорогу оренду і електрику, витрати перевищували дохід. Бізнесу не вийшло. Думали піти іншим шляхом. Корейці хотіли присилати шерсть, а я мала відправити назад виріб. Таким чином не довелося б платити за розтаможення. Але виникли проблеми із звітністю і бюрократією. На кордоні вимагають звіт з вказанням точної ваги отриманого і відправленого матеріалу. Порахувати це в ручній роботі неможливо. Тому продовжую продавати онлайн".

На створення такого будиночка Юлія Косата витрачає від кількох днів до тижня. Собівартість одного - $70.

Спочатку роблю шаблон будиночка. На нього викладаю кілька шарів шерсті, змочую її мильним розчином і втираю. Потім знімаю заготовку із шаблону. Повертаю в рулон і катаю рублем у різних напрямках. Потім розрівнюю складки спеціальними дерев'яними утюжками для валяння. Малюнки наношу за допомогою голки для валяння", - розповіла майстриня.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20