Країну з територіальним конфліктом не приймають в НАТО? Це міф, вигаданий Кремлем 15 років тому, - Бачо Корчілава

На думку дипломата, прийняте ВР рішення про намір України вступити до Альянсу не розділяє українське суспільство.

Бачо Корчілава. Фото:Facenews.ua

Закріпивши в законі намір України вступити в НАТО, Верховна Рада зробила дуже важливий крок, однак для зближення з Альянсом владі країни належить провести ряд реформ і суттєво модернізувати оборонний сектор. Про це заявив в коментарі виданню Гордон колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава, передають Патріоти України.

"Це дуже важливе рішення. Воно дає розуміння, що основною метою України є вступ до НАТО. Наближення до Альянсу здійснюється завдяки реалізації реформ, модернізації сектора оборони, безпеки та військово-політичного сектора. НАТО - це дуже чітка структура. Ухвалення цього закону було необхідним. Але це тільки політичний крок, але ж є ще ряд інших реальних кроків, які потрібно зробити. Це цілий комплекс дій. Але дуже важливий крок зараз вже зроблений", - зазначив Корчілава.

На його думку, прийняте парламентом рішення не розділяє українське суспільство.

"У нас багато нардепів займаються дурницями. Тому йти в Альянс без законодавчого закріплення цих намірів було б набагато складніше. Якщо ми самі не визначилися на рівні національного законодавства, то що тоді говорити партнерам? А так ми продемонстрували, що наша державна політика рухається саме в цьому руслі. І не потрібно говорити, що зараз не час для цього рішення і що воно розділяє суспільство. Це неправда. Держава повинна чітко сформулювати свою зовнішню політику. І на даний момент це правильно", - підкреслив співрозмовник.

Він акцентував увагу на тому, що членом Альянсу може стати країна, яка бере участь в територіальних конфліктах.

"На Заході побачать, що Україна хоче рухатися в напрямку НАТО. А взагалі зміни повинні відбутися в наших головах. Є лише два шляхи. По одному з них ми рухалися дуже довгий час, і ви бачите, до чого прийшли. Це не дуже хороша дорога була.

Найкраща з усіх існуючих сьогодні в світі конфігурацій безпеки - це НАТО. І хочу ще додати одну важливу річ. Багато хто говорить, що країну, яка бере участь в територіальному конфлікті, не приймають в НАТО. Це міф, вигаданий Кремлем 15 років тому, коли Шеварднадзе (екс-президент Грузії - ред.) заявив про прагнення Грузії в Альянс. Тобто такого пункту в статуті НАТО не існує", - резюмував Корчілава.

Як повідомлялося раніше, 8 червня під час ранкового засідання Верховна Рада прийняла законопроект №6470, яким на законодавчому рівні закріпила намір України вступити в НАТО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...