"Кремль будує на окупованих територіях не вітрини, а відхожі місця", - Портников

Для російської верхівки і Донбас, і Абхазія з Південною Осетією, і Придністров'я - це територія розграбування.
Абхазія після російських "господарів". Фото: ЖЖ.

"Арешт так званого "міністра вугілля і енергетики ДНР" Едуарда Голенка і його подільників - звичайно ж, ніяка не боротьба з корупцією в окупаційній адміністрації. Це ще один доказ того, як найманці в Донецьку борються між собою за контроль над фінансовими потоками", - пише оглядач Віталій Портников у статті для espreso.tv, передають Патріоти України, та продовжує:

"Вугілля - це головний товар, на якому на окупованих територіях можна збагатитися. І боротьба за контроль над цим ресурсом йде не на життя, а на смерть. У цій історії з постійною боротьбою найманців за прибуток цікава нездатність - або небажання - їхніх російських кураторів встановити жорстку вертикаль влади і направити прибуток по єдиному річищу. І стосується це не лише окупованих територій Донбасу.

Постійна кланова боротьба десятиліттями триває в Абхазії, Південній Осетії, Придністров'ї. Траплялися ситуації, коли населення виходило на вулиці - так сталася, наприклад, "снігова революція" в Південній Осетії, яка змусила Москву почекати з призначенням на посаду чергового гауляйтера.

Кілька разів жителі контрольованих Москвою територій голосували за "не того" політика - так в Абхазії і Придністров'ї до влади приходили люди, які кидали виклик офіційним кандидатам Кремля. Здавалося б, усього цього можна уникнути, якщо вибудувати чітку владну вертикаль і контролювати, на що йдуть виділені Москвою гроші.

Але для російської верхівки і Донбас, і Абхазія з Південною Осетією, і Придністров'я - це територія розграбування. Кремлю абсолютно не важливо, якими будуть відносини у місцевій владі і що відбувається з населенням.

Можуть якось утримати порядок - добре. Здатні поділитися награбованим з "кураторами" - ще краще. Адже ці регіони утримуються для дестабілізації ситуації в сусідніх країнах і чим там буде гірше - тим краще для Москви. Кремль не будує вітрини, він споруджує відхожі місця".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У новому пакеті військової допомоги США вперше можуть передати Україні ракети дальньої дії ATACMS - ЗМІ

вівторок, 23 квітень 2024, 23:02

США в рамках нового пакета військової допомоги можуть уперше відправити Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN із посиланням на три джерела, передають Патріоти України. Восени минулого року США вперше відправили Україні варі...

"Уклонистов закапывают заживо": Росіяни поширюють черговий фейк про ТЦК (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:29

Телеграм-канали РФ поширюють відео, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП "закопує" ухилянта. Вони брешуть про те, що таким чином чоловіче населення, яке "відмовляється йти на фронт", намагаються залякати. Про це пише ЦПД, передають Патр...