Кремль чекає дестабілізації всередині України, щоб піти в наступ - військовий експерт

Москва намагається всіма можливими способами змусити Україну піти на політичні поступки.

Ілюстрація:censor.net.uaІмовірність того, що Кремль піде на відновлення активних бойових дій на Донбасі на тлі зростання внутрішніх проблем, дуже велика. Про це в інтерв'ю Online.ua розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передають Патріоти України.

"Якщо говорити про бойові дії, то вони можуть мати непрямі і прямі цілі. Непрямі - це прихований шантаж: показуючи свою військову міць, РФ намагається змусити Україну йти на політичні поступки. Кремль може розраховувати на брак політичної волі у Києва. Якщо Москві вдасться досягти політичної дестабілізації України, то вони будуть працювати і в силовому полі ", - вважає експерт.

Метою таких атак буде можливість не тільки підштовхнути Україну до поступок, а змусити піти на всі побажання Кремля.

"Що стосується внутрішньої ситуації, все залежить від політичної волі. На жаль, у нас тут теж не все гладко, прогалин вистачає. Немає системності дій, все працює у фрагментарному режимі і системі ручного управління. Немає цілісної картини. Хоча, цілісна картина цілей повинна була б бути у нашого керівництва ще до приходу до влади. Внутрішнє загострення дуже ймовірно. Всі експерименти над населенням України матимуть наслідки", - розповів Сунгуровський.

"Проблема в тому, що у нас недостатньо інституціалізувати громадянське суспільство, яке може гарантувати цивілізований і правовий тиск на владу. Не шляхом майданів, а через нормальні правові механізми", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бої у Красногорівці: чому місто важливе для оборони, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 7:15

За повідомленням Генштабу ЗСУ, за останню добу на Новопавлівському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та західніше Побєди Донецької області, де ворог 13 разів нам...

Народні прикмети на 29 квітня: Побажайте сьогодні щось хороше близькій людині та уникайте конфліктів у родині

понеділок, 29 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 29 квітня за новим стилем вшановує пам'ять дев'яти Кизицьких мучеників і мученика Іоанна Валаха. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мучениць-сестер Агапію, Хіонію та Ірину. Селяни присвячували це свято роботі на діл...