Кремль мріє про схожий сценарій для України: Гібридна війна в Молдові. Чому для ЄС та України важливо втримати ситуацію в Кишеневі

Черговий сплеск протестів в Кишиневі нагадав нашу боротьбу під час Помаранчевої революції.

Ілюстрація:www.ukrinform.ua

"Гібридна війна в Молдові. Чому для України та ЄС важливий успіх переговорного процесу?" - пише нардеп Ганна Гопко у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Черговий сплеск протестів в Кишиневі нагадав нашу боротьбу під час Помаранчевої революції. В перехідному періоді - коли серед еліт мало єдності та державницького підходу потрібна мудрість та підтримка партнерів із фундаментальними цінностями, аби протест відкрив можливості, а не став відкатом назадв розвитку країни чи привів проросійські сили.

Вирватися з російського впливу Молдові після розпаду Радянського Союзу було так само важко як і Україні. Заморожений конфлікт в Придністровї був перешкодою до швидкої інтеграції з ЄС та здійснення реформ.

Україні довелося заплатити життям активістів Майдану, щоб не потрапити в Митний Союз путінського режиму. Злочинна анексія Криму, військова окупація Донбасу - це лише елементи гібридної війни. В Молдові теж гібридна війна.

У молдован - клонуванням псевдо-опозицій, виснаження грою на труднощах.

Одних задурюють джинсо-ящиком, інших купують посадами і рублями, ще когось - лякають викриття минулих помилок. В країні, де життя небагате і де кожен третій виїжджає заробляти в чужий край збурити невдоволення громадян нескладно.

А раптом перелякаються, запанікують президент, парламент, урядовці? Раптом піддадуться натовпу, з якого спритно випірнуть справжі заводії з "георгієм"за пазухою, що перехопити владу і потягнути назад, у "нерушимий союз"?

Як голова Комітету у закордонних справах Верховної Ради України спілкуюся з колегами про ситуацію в Молдові. І ми, законодавці, і український Уряд готові надати сусідній країні усіляку можливу допомогу.

Закликаємо до діалогу і порозуміння. Знаємо, що це можливо, і віримо, що оберете саме цей шлях. І можете уповні розраховувати у цей складний час на нас, ваших друзів і надійних супутників.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...