Кремль вже не намагається "втюхати" Україні окупований Донбас, - блогер

Звісно, за наявності Захарченка та Плотницького в якості народних депутатів України, а "ДНР" з "ЛНР" - в якості федеральних округів Української Федерації справи Путіна йшли б значно бадьоріше, але це вже з розряду його солодких мрій.

Путіну поки що достатньо і сварок між українцями. Фото: mn24.com.ua.

"Російська окупація частини Донбасу триває уже третій рік. І тільки на самому початку цього сатанинського дійства місцева "вата" наважувалася мріяти про стабільне та сите життя в складі Російської Федерації. Проте Володимир Володимирович дуже швидко ці мрії зрізав під корінь – Росія не тільки не прийняла під свою високу руку "молоді республіки", а навіть не визнала їх, як це було зроблено раніше з грузинськими Абхазією та Південною Осетією", - написав Віталій Дяченко у своїй статті для Депо, передають Патріоти України.

Цю "зраду Новоросії" в Росії пояснювали цілком логічно – пів-Донбасу Путіну вочевидь замало, йому потрібна уся Україна, яку можна легко отримати запустивши в тіло нашої держави пухлину "русскава міра" у вигляді "ДНР" з "ЛНР" з якимось "особливим статусом". А далі вже справа техніки – пухлина буде швидко ширитися і зрештою принесе Путіну усю Україну "на блюдєчкє с галубой кайомачкой", в гіршому випадку - за виключенням безнадійно "бандерівської" Галичини.

Цей сценарій і справді виглядає надто привабливим для Кремля. Єдиний його недолік – майже повна неможливість реалізувати на практиці. Одразу після другого Мінська, коли путінський сценарій отримав такий собі алгоритм впровадження у вигляді безальтернативних "мінських угод", стало очевидно, що і в Києві, і в Європі суть підписаних зобов'язань розуміють зовсім не так, як у Москві, і єдиний пункт мінського переліку, який (дуже відносно і ненадовго) вдалося реалізувати, це припинення вогню. Все решта загрузло абсолютно безнадійно. І справа не лише в тому, що українське суспільство абсолютно не сприймає жодного "особливого статусу" для Донбасу, а й тому, що в український державний механізм вставити цілком чужорідні "молоді республіки" просто технічно неможливо.

Втім, для Путіна такий перебіг подій не має особливого значення. Адже головне завдання Кремля – це руйнування української державності, і "ДНР" з "ЛНР" роблять свій внесок до цієї справи навіть в тому стані, в якому вони є. Звісно, за наявності Захарченка та Плотницького в якості народних депутатів України, а "ДНР" з "ЛНР" - в якості федеральних округів Української Федерації справа йшла б значно бадьоріше, але це вже з розряду солодких путінських мрій. В принципі, саме лише питання можливості інкорпорації в Україну путінських геополітичних пухлин є настільки болючим, що може саме по собі розхитувати ситуацію в країні.

При цьому Путіну не особливо і потрібно, аби офіційний Київ робив якісь реальні кроки на шляху реалізації Мінська, яким певною мірою була спроба разом з децентралізацією внести до Конституції абзац, що містив би згадку про "особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Ніякої конкретної користі для путінської інкорпорації "ДНР" з "ЛНР" в Україну цей пункт не додав би, тим не менш, був би таким собі показовим жестом виконання Києвом "Мінська", за яким обов'язково пішли б вимоги до Путіна передавати кордон чи виводити своїх "гібридів". Звісно, нічого подібного Путін робити б не став, але щонайменше втратив би привід звинувачувати Україну у небажанні виконувати "Мінськ".

Отже, зараз Кремль навіть не намагається "втюхати" Україні окупований Донбас - йому достатньо сварити наш політикум та розколювати суспільство цим питанням. І в цьому, нехай і несвідомо, російському президенту допомагають деякі українські політики, що намагаються зібрати собі електоральну касу на темі Донбасу. Це і Надія Савченко з її дивними заявами про примирення, і "радикали" Ляшка та "Самопоміч", які постійно лякають українців "виборами" на Донбасі, та й зрештою усі інші "зрадофіли".

Варто зайвий раз нагадати, що єдиний реальний сценарій деокупації Донбасу – це військовий. Все решта – затягування часу. І єдине, на що може сподіватися Путін, - що йому вдасться зруйнувати Україну зсередини швидше, ніж остаточно ослабне Росія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про Харківський операційний напрямок... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:03

Там, судячи зі всього, наступає досить цікава фаза "большого российского наступления на Харьков". . 1. На Вовчанському напрямку ситуація залишається достатньо складною. Будь-які твердження про, нібито, її "повну стабілізацію" явно передчасні... . На...

Хто такий Кірющенко, який заробляє мільярди на блекаутах, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:30

"Друзі та куми Зеленського та "Кварталу" стають мультимільйонерами під час війни. Їх уже не хвилює ані те, що країна тоне у крові, ані прямі заклики державного секретаря США Ентоні Блінкена припинити займатися корупцією, бо це руйнує військові спроможн...