"Кремлю слід завдати геополітичного удару": Піонтковський розповів про єдиний сценарій краху путінського режиму

На думку політолога, такий удар повинен бути нанесений не військовими засобами, оскільки воювати з ядерною державою ніхто не хоче, однак у країн Заходу є економічні засоби.

Андрій Піонтковський. Фото:Главком

Режим президента РФ Володимира Путіна може впасти, тільки якщо Захід зможе завдати йому серйозного геополітичного удару, і це можливо зробити через незаконно зароблені гроші російських керівників, що зберігаються в західних країнах. Про це в інтерв'ю Апострофу розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, зазначають Патріоти України.

За його словами, в режимах, подібних російському, влада на виборах не змінюється. Вибори в Росії були маніпуляцією, на яких, за деякими даними, за Путіна було вкинуто близько 10 мільйонів голосів. Крім того, у виборах не брали участі двоє, на думку Піонтковського, головних опозиційних кандидатів, один з яких (Борис Нємцов) був убитий, а другий (Олексій Навальний) засуджений і недопущений на вибори. І тим не менше, значна кількість громадян Росії все таки свідомо проголосували за Путіна.

Тому, режим Путіна може впасти тільки в результаті значної геополітичної поразки, масштаб якої залежить від рішучості Заходу. Само собою, ця поразка повинна бути нанесена не військовими засобами, оскільки воювати з ядерною державою ніхто не хоче, однак у Заходу є економічні засоби. Таким засобом може стати оприлюднення інформації про фінансові рахунки російських керівників.

"Всі вони (країни Заходу - прим. ред.) на межі цього вирішального кроку. І я запевняю, що 99 відсотків з радістю зустрінуть публікацію доповіді про російську верхівку. Буде також завдано великого удару по всій цій антизахідній пропаганді, тому що вона підтримується тими самими злочинцями, які на Заході складають свої вкрадені скарби.

Я думаю, що такого фінансового, економічного, психологічного і політичного удару система російської клептократії не витримає, і в ній піде дуже серйозний розлад" - говорить Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...