Кремлівському режиму потрібні хоч якісь перемоги: Сирійська авантюра Путіна провалилася, тому на Донбасі можна очікувати серйозного наступу, - Касьянов

Волонтер наголосив, що є фактори, які говорять про те, що Путін прийшов до військового вирішення питання: посилив свої угруповання на кордоні, збільшує поставки озброєння колабораціоністів на окупованій території.

Володимир Путін. Фото:uareview.com

Можна очікувати якогось серйозного наступу на Донбасі, тому що в Росії в наступному році вибори і Володимиру Путіну потрібні нові перемоги. Таку думку в коментарі InfoResist висловив волонтер Юрій Касьянов, передають Патріоти України.

При цьому волонтер вважає, що чутки про те, що Москва намагається просунути ідею Крим в обмін на Донбас, абсурдні.

"Можуть бути, звичайно, різні варіанти, хоча мені здається цей варіант досить абсурдним, тому що втратити вплив на Донбасі, віддати Донбас Україні назад для Москви, для Кремля, для Путіна особисто означає поразку всередині країни. Ми знаємо, що діяльність Путіна, його влада багато в чому тримається на міфічній ідеї "русского мира", на великодержавних, імперських ідеях, які підтримують його на плаву.

Такий розмін для нього буде згубним, це перше. Друге, якщо ми не хочемо самі воювати за Донбас, наша влада не хоче воювати за Донбас, то навіщо ж його віддавати, якщо можна підтримувати статус КВО і взагалі далі намагатися проводити таку ж політику з боку Кремля і інтегрувати Україну назад в Російську імперію. Тобто, це нелогічно", - зазначив він.

Так само волонтер додав, що такий стан не буде дуже довго тривати.

"Зараз це пов'язано з тим, що сирійська авантюра Путіна фактично провалилася, йому потрібні якісь інші перемоги. Як імперія, вона тримається на військових перемогах поза межами країни. Тому, я думаю, що можна очікувати якогось серйозного наступу противника на Донбасі. Йому потрібні перемоги, в наступному році вибори, йому потрібно прийти до виборів переможцем, інтегратором, захисником "русского мира", інакше йому буде важко.

Він, безумовно, переможе на президентських виборах в Росії, поки в цій державній міфології інших альтернатив там немає, але для того, щоб перемогти переконливо, йому потрібні перемоги під час імперії. Імперія відпала, залишилася Україна", - сказав Касьянов.

На питання, виходить, що загроза серйозного протистояння досить висока, в військовому плані, перш за все, волонтер сказав: "Так, є фактори, які говорять про те, що Путін прийшов до військового вирішення питання, до неабиякого військового, готується. Посилив свої угруповання на кордоні, збільшує поставки озброєння колабораціоністів на окупованій території. І це цілком може бути вже цього літа".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...