Кримчани хотіли сильної держави - вони її отримають, помножену на російське свавілля, - економіст

Кримчани думали, що після анексії півострова кредити, взяті в українських банках, повертати не треба. Але ситуація може скластися так, що борг доведеться повертати з пенею.

У Росії можуть дозволити вибивати борги кримчан перед українськими банками. Ілюстрація:espreso.tv

Весь світ живемо за умовою, що борги потрібно віддавати. І Росія не виняток. Про це в Facebook написав український політолог, керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній, передають Патріоти України.

"Про кредити кримчан в українських банках. За статистикою на березень 2014 загальний обсяг виданих кредитів оцінювався в 16 млрд гривень. Це велика сума і для України, і для Росії, тому наші банки опинилися в капкані.

Якщо позичальник перестає обслуговувати кредит, він переходить у розряд проблемних. Згідно нормативів і вимог НБУ, під цей кредит повинен формуватися резерв, що дорівнює цьому кредиту. Це подвійні збитки.

Кримчани подумали, що їм пробачать борги і перестали платити. Тим більше Путін на прес-конференції, відповідаючи на запитання одного чоловіка, який взяв в українському банку кредит на купівлю машини, відповів: катайтеся далі. Це було сприйнято так, що платити не треба.

Фінансовий капітал космополітичний. Українським банкам вигідно кредит продати дисконтом, передавши борг російським структурам по якихось схемах. Зробити так, щоб отримати якісь гроші за кредити, розформувати резерви за цими проблемними кредитами, полегшити собі баланс.

Весь світ живе за умовою, що борги потрібно віддавати. Росія не виняток. Російське законодавство і банки ведуть більш жорстку політику з повернення боргів. Багато кримчан хотіли сильної держави - вони її отримають. Все це помножене на російське свавілля.

Позичальникам доведеться віддавати борги ще й з пенею. До цього приплюсують суму, витрачену на повернення боргу для оплати колекторам. Під час кризи найвигіднішим бізнесом для банків є вибивання боргів", - йдеться в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...