Кримський ефект: Арестович назвав безпрограшний варіант, з яким Путін йтиме на вибори

Для переконливої ​​перемоги на виборах президента Путін обере імідж так званого "збирача земель".

Путін будуватиме передвиборчу кампанію на іміджі "збирача земель". Ілюстрація:www.rbc.ru

Президент Росії будуватиме свою передвиборну кампанію, яка де-факто стартувала, на антикорупційному дискурсі і акценті на іміджі "збирача земель". Таку думку Обозревателю висловив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Коментуючи дані останнього соцопитування, проведеного в Росії, згідно з яким близько 45% росіян підтримують відставку прем'єра, він сказав: "Медведєв зіграє роль хлопчика для биття, в якого буде каналізована певна ступінь невдоволення".

У цьому контексті Арестович нагадав про недавні протести в Росії, які проходили під антикорупційними гаслами, а також про фільм опозиціонера Олексія Навального під назвою "Він вам не Дімон", який подивилася рекордна кількість громадян Росії.

Оскільки "кампанія Навального та інших опозиціонерів будується на дуже сильному антикорупційному дискурсі", аналітик переконаний в тому, що звинувачення на адресу Медведєва, який став "символом корупції", "дозволять на якийсь час каналізувати протест, пов'язаний з антикорупційною складовою протестів".

"Я б на місці Путіна ще навісив на Дімона і зняв би його з поста", - порекомендував Арестович.

У той же час, за його оцінками, цього недостатньо для переконливої перемоги Путіна на виборах. "Йому потрібно ще стати збирачем земель".

"Потрібен черговий Крим - хоча б у вигляді "ЛНР"-"ДНР", хоча б у вигляді Придністров'я, хоча б у вигляді окупації Білорусі, якась велика перемога десь на Близькому Сході, щоб "з нами рахувалися американці", - припустив аналітик.

У цьому контексті він зауважив: "Всі в Росії розуміють, що Путін - корупціонер,"наш корупціонер", і це стає негативною складовою його виборчої кампанії. Але під імідж збирача земель росіяни прощають все. І кримський ефект це показав".

Таким чином, "кампанія буде будуватися на таких стовпах: підтвердження антикорупційного дискурсу, заяви проти кольорових революцій і боротьби з тероризмом "на дальніх рубежах", то участь, але неучасть у коаліції зі США в Сирії, м'яка окупація Білорусі, підтримка "своїх" в Україні, загроза Західній Європі, в першу чергу, Прибалтиці. в цих напрямках політика і буде загострюватися".

Разом з тим Арестович переконаний: "Це буде медійне загострення, тому що на реальне загострення у них сил немає. Вони будуть заводити один батальйон, а робити шуму, ніби ввели три армії. Що вони, власне кажучи, завжди і роблять".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...