"Куда не кинь, везде клин": Перемога Трампа лише погіршить становище Путіна, – політолог

Президент РФ сподівається, що прихід нових політиків до влади в Європі і США змінить геополітичну ситуацію на його користь, однак насправді все буде навпаки.

Путін дарма сподівається на Трампа. Ілюстрація: "Четвертая власть".

Незалежно від того, хто переможе на виборах в США, світовий конфлікт з Кремлем буде тільки посилюватися, через те, що за останні три роки російський президент Володимир Путін порушив три світових табу. Про це заявив політолог Віктор Небоженко на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України.

«Перше – не можна порушувати міжнародний порядок. Вигравай в рамках правил гри, а не нав’язуй свої правила. Друге – не можна порушувати, визнані міжнародним співтовариством державні кордони. Це не дозволено нікому. Третє – не можна використовувати ядерний шантаж в міжнародних відносинах. Тим більше, якщо не тобі загрожують, а ти погрожуєш іншим. Ця заборона встановилася після Карибської кризи, в 70 роки і її не порушували півстоліття.

Зараз президент Росії Путін послідовно порушив всі ці міжнародні табу. І справа не в Україні – жертві російської агресії або США – найсильнішій країні світу. Системне порушення міжнародних правил карається усім світом, а не однією країною», – заявив політолог, наголосивши, що ситуація для Путіна ускладнюється з кожним днем.

За словами Небоженка, Путін сподівається, що прихід нових політиків до влади в Європі і США змінить геополітичну ситуацію в його користь, однак насправді все буде навпаки. «Такі харизматичні політики, як Трамп, Ердоган, Саркозі і Борис Джонсон та інші, по чисто особистісним причинам, зіткнуться з Путіним значно сильніше, ніж з будь-яким іншим політиком. Бо, постійна путінська брехня, провокативність, непередбачуваність, нахабство, подвійна гра будуть ними сприйматися як особистий випад і образи. Це не політики, типу Меркель, Олланд чи Порошенка, схильні до умиротворення і співпраці з Путіним. Тому, незалежно від того, хто переможе на президентських виборах США або на виборах в Європі, світовий конфлікт з Росією і особисто з Путіним, на його превеликий подив і досаду, буде тільки посилюватися», – підсумував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...