"Купувати вугілля на окупованих територіях - неправильно, бо так фактично ми фінансуємо тероризм" - Береза

Торгівлю з окупантом не можна виправдати нічим, вважає нардеп.

Борислав Береза. Фото:112.ua

Україна не повинна купувати вугілля у окупантів, тому що такі дії є фінансуванням тероризму. Про це заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза в коментарі виданню Гордон, інформують Патріоти України.

"Купувати вугілля на окупованих територіях - неправильно. Тому що фактично ми фінансуємо терористичні організації, а це заборонено законодавством України. Немає вугілля, треба переобладнати свої потужності і системи під те вугілля, яке ми можемо купувати. Можна заміняти іншими енергоефективними проектами. Але насправді якби хотіли знайти вихід, то знайшли б. А так намагається традиційно хтось заробити, хтось просто не хоче шукати вихід", - зазначив він.

Береза додав, що не можна виправдати торгівлю з окупантами.

"Я дуже складно уявляю виправдання типу "Незважаючи на те, що Крим зараз захоплений, ми поїхали в Ялту", таке в 43-му році було б неприпустимо. Це сприймалося б як божевілля, зрада, ідіотизм ... Якщо ми розуміємо, що у гітлерівської Німеччини купувати погано, тому що вони окупанти, то який сенс купувати на тій стороні, яка контролюється Росією фактично повністю, і ці ж гроші йдуть далі на фінансування якихось проектів всередині самої РФ, в тому числі і проти України?" - підкреслив він.

На думку нардепа, українці повинні розуміти, що війна завжди комусь вигідна.

"Мені здається, що населення навіть не уявляє собі глибину проблеми і навіть не розуміє, що раз війна існує, значить, на ній хтось заробляє і вона комусь вигідна з усіх боків. Тому для того, щоб війна закінчилася, напевно, потрібно шукати різні варіанти вирішення", - підсумував нардеп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...