"Лавры Сталина не дают спать спокойно": Путін намагається натиснути на Обаму й змусити почати "торги" в стилі Ялтинського саміту, - The Economist

Загострення конфлікту між Києвом і Москвою відбулося зараз не випадково, якщо згадати про вибори в США та Росії.

Обама та Путін. Ілюстрація: УНІАН.

Президент РФ Володимир Путін намагається скористатися бажанням президента США Барака Обами домогтися завершення війни в Україні до кінця президентства. Про це пише The Economist, передають Патріоти України.

В історії Росії різкі повороти часто відбувалися саме в серпні. Наприклад, 19 серпня 1991 року стався невдалий переворот, 31 серпня 1999 року - теракти в Москві, 1 серпня 2008-го - російські війська вторглися в Грузію. Тепер 10 серпня 2016-го, тривожні дзвони прозвучали знову, коли ФСБ оголосила, що Україна нібито готувала низку терактів на території окупованого російськими військами Криму.

Видання зазначає, що загострення конфлікту між Києвом і Москвою відбулося зараз не випадково, якщо згадати про вибори в США та Росії. Американські чиновники кажуть, що Барак Обама дав чітко зрозуміти, що він хоче домогтися прогресу в завершенні війни в Україні до закінчення свого другого президентського терміну. The Economist припускає, що, відмовившись від "Нормандського формату", Путін намагається натиснути на Обаму й змусити його почати "торги" в стилі Ялтинського саміту після Другої світової війни. Саме про це він так давно мріяв.

Крім того, війна проти України також може зіграти роль у парламентських виборах у Росії, які пройдуть 18 вересня. Кремль нервується через голосування, оскільки сильною російською економікою він зараз похвалитися не може. Війна проти України останні кілька місяців зникла з російської пропаганди. Однак її повернення на телеекрани може відвернути росіян від внутрішніх проблем. В українців, на думку видання, є серйозні причини боятися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Залишили без інтернету та зв’язку: Фахівці ГУР Міноборони здійснюють масштабну кібератаку на Татарстан, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:44

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України у п’ятницю, 3 травня, здійснюють масштабну кібератаку на інтернет-провайдерів та операторів мобільного зв’язку в Татарстані. Про це NV повідомили джерела у спецслужбах, передають Патріоти України...

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...