Лінія фронту нестабільна: Загострення на Світлодарській дузі буде локальним - політолог

Є сумна закономірність в цій війні: вересень-жовтень 2014 року, 2015 і 2016 років були періодом відносного перемир'я, інтенсивність обстрілів зменшувалася, велися активні переговори, але під кінець року неодмінно відбувалося загострення, вважає Фесенко.

Ілюстрація:Fakty ICTVУ кожного загострення на Донбасі, чи то Маріуполь, Донецький аеропорт, Станиця Луганська, Авдіївка або Мар'їнка, є своя логіка. Про це пише в своєму блозі на сайті Новое время політолог Володимир Фесенко, інформують Патріоти України.

У випадку з активізацією боїв на Світлодарській дузі йдеться радше не про масштабне, а про локальне загострення.

Це може бути авантюра з боку Захарченка, якому хочеться повоювати і продемонструвати перед Новим роком бойові успіхи, традиційна спроба натиснути на Україну, залякати війною – такі психологічні атаки відбуваються часто (останній приклад – серпень 2016 року, так званий кримський інцидент). Ще одне потенційне пояснення загострення – банальне бажання зіпсувати українцям свята.

Версії різні, але з огляду на інформацію, можна зробити висновок, що нинішній наступ не такий масштабний, як минулого року під Мар'їнкою. Однак у порівнянні з відносним затишшям, що спостерігалося останніми місяцями, це досить помітні бої. У багатьох у країні та за її межами активізація боїв на Світлодарській дузі викликала побоювання, що може статися чергова ескалація конфлікту.

Є сумна закономірність в цій війні: вересень-жовтень 2014 року, 2015 і 2016 років були періодом відносного перемир'я, інтенсивність обстрілів зменшувалася, велися активні переговори, але під кінець року неодмінно відбувалося загострення.

Щодо Світлодарської дуги, то після зміни лінії фронту в результаті боїв під Дебальцевим ситуація в цьому районі залишається нестабільною. Влітку й навесні були зіткнення саме в цьому районі. Обидві сторони, як мені здається, намагаються змінити свої позиції. Лінія фронту в цьому районі нестабільна.

Чому я не думаю, що загострення на Світлодарській дузі буде масштабним? Поки Путін чекає появи нових керівників США і Франції, він, найімовірніше, не піде на серйозні загострення. З раціональної точки зору, йому не варто було б починати нові масштабні бойові дії, особливо з огляду на той факт, що зараз активно обговорюється можливе зняття або пом'якшення санкцій проти Росії. Чергове загострення може зірвати переговорний процес із новими західними лідерами.

Втім, є ризик, що російський лідер вважає себе тотальним переможцем, що все складається для нього найкращим чином: переміг Трамп, у Франції теж може перемогти його людина, і в Сирії ситуація складається на користь Кремля. Це може підштовхнути Путіна до нових авантюр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...