Літак-орігамі: У США дозволили використовувати складні крила в пасажирських літаках

Авіалайнер Boeing 777X отримає нові крила, які дозволять приземлятися в більшості аеропортів.

Новий Boeing 777X отримає складні крила. Фото: Boeing

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) дозволило використовувати конструкцію складного крила в пасажирських літаках Boeing 777X. Складні крила дозволять новому лайнеру приземлятися в більшій кількості аеропортів, зазначають Патріоти України з посиланням на Engadget.

Як тільки 777X приземлиться, крила повернуться вгору. Новий літак буде єдиною комерційної моделлю, в якій буде застосовуватися подібна функція. На деяких невеликих літаках вже є складні крила, але в основному це - військові моделі для авіаносців. Також NASA тестує складані крила для надзвукових польотів.

Довжина складаної ділянки консолі крила серійного Boeing 777X становитиме близько 7,3 метра. При складених закінцівках розмах крила лайнера складе 64,5 метра, а з розкладеними - 71,8 метра. На відміну від звичайних крил з алюмінію, крило Boeing 777X буде зроблено з більш легких і міцних композитних матеріалів на основі вуглецевих волокон.

Компанія Boing передбачила попередження пілотів 777X при спробі злетіти з закінцівками у такому положенні. Також заблокована можливість "скласти крила" в польоті. Крила 777X настільки незвичайні, що американські регулятори мали розробити для них нові стандарти. Рішення FAA наближає 777X до комерційних польотів, через чотири з половиною роки після анонса літака. Перший політ 777X запланований на перший квартал наступного року, а комерційні вильоти можуть початися в грудні того ж року.

Після того, як Boeing 777X буде введений в експлуатацію, він стане найбільшим двохруховим пасажирським літаком у світі, розрахованим на перевезення 425 пасажирів за рейс.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...