"Літаки Кононенка вивозили соратників Януковича з України в лютому 2014 року", - екс-голова СБУ

Валентин Наливайченко повідомив, що люди у владі продовжують займатись бізнесом. Ми з вами для них це величезне корито. Вони викрадають гроші з економіки. Кононенко проводить співбесіди за хабарі з керівниками підрозділів СБУ, митниці, податкової.

Валентин Наливайченко. Фото:Обозреватель

Депутат від БПП Ігор Кононенко прямо сприяв втечі з України членам режиму Януковича в лютому 2014 року. Про це заявив в ефірі ток-шоу Наталії Влащенко "Люди. Hard Talk LIVE" екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, передають Патріоти України.

"Люди у владі продовжують займатись бізнесом. Ми з вами для них це величезне корито. Вони викрадають гроші з економіки. Кононенко проводить співбесіди за хабарі з керівниками підрозділів СБУ, митниці, податкової. Чому це всі приховують?

Ми прийшли на комітет. Викликали його. 100% членів комітету його допитали і проголосували, щоб ГПУ нарешті порушила кримінальне провадження і з’ясувала, що це за гаманці політичної корупції заховані в оффшорах. Чому, перебуваючи в ВР на високій посаді і входячи майже щоночі в перший кабінет, людина продовжує перераховувати туди гроші і потім відмиває їх через австрійські і латвійські банки", - розповів екс-глава СБУ.

Наливайченко також повідомив про події, що сталися вже після засідання комітету ВР.

"Міжнародне розслідування вийшло на те, що саме ці оффшори і ці корупціонери українські займаються цим ще з 2011-2012 року і прямо причетні до перевезення літаками, в т.ч. власними, зареєстрованими в Австрії, політичної верхівки режиму Януковича: Арбузова, Саламатіна та інших. Доказова база вже викладена британськими журналістами.

Але мене вражає, і людей, які були на Майдані 18, 19, 20 лютого минулого року, що саме ці люди саме в ці дні вивозили на Відень поплічників Януковича, ховали їх від Майдану, разом з золотом, готівкою. Навіть австрійці відмовили їм в посадці літака. Цей елемент чомусь жодним слідством не розслідується", - обурений Наливайченко.

"Це величезне павутиння корупції треба розрубати. Чому я втрутився? Тільки тому, що знаю, що так виглядала справа Лазаренка. Саме так він викрадав спочатку гроші, потім створив в Антігуа і Барбуда величезний банк і після цього гроші так і не повернулись в Україну. Час діяти тут і зараз, щоб повернути вкрадене Кононенками та іншими в український бюджет", - підкреслив екс-глава СБУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...