"Люди навколо Путіна зроблять все можливе, якщо у нього навіть трапиться прорив "в космос", щоб привести ці пориви у норму" - Огризко

Для Росії вплутуватися у війну з країнами Заходу - це самогубство, вважає дипломат.

Володимир Огризко. Фото:ukr-inform.com.

Росія не зважиться на повномасштабне військове протистояння з Заходом. Про це Апострофу заявив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

Огризко прокоментував слова екс-глави Адміністрації президента Росії Сергія Іванова, який в інтерв'ю Financial Times висловив надію, що "всі досить розумні, щоб не доводити ситуацію до гарячої війни".

"Я не думаю, що Росія, навіть маючи такий режим, як сьогодні, піде далі шантажу і блефу. Це у них якраз прекрасно виходить. А ось все, що йде після цього, особливо з огляду на нинішній стан російської економіки і тієї ж російської армії , яка далеко не настільки потужна в порівнянні з арміями країн НАТО, - тут, я думаю очевидно, що вплутуватися в таку ситуацію - самогубство", - сказав Огризко.

На його думку, тверезо мислячий політик, якщо у нього залишилася хоч крапля здорового глузду, розуміє, що переведення суперечок в гарячу фазу, особливо якщо мова йде про такі країни, як США і Росія, загрожує занадто жахливими наслідками.

"Тому очевидно, що люди навколо президента Росії Володимира Путіна, думаю, зроблять все можливе, якщо у нього навіть трапиться занадто вже серйозний прорив "в космос", щоб притримати ці пориви і привести їх у норму", - вважає колишній міністр.

Він заявив, що Путіну потрібно "трошки охолодити ситуацію".

"Тому не випадково зараз про це починають говорити різні російські "балакучі голови". Тому що це, напевно, сигнал до того, що Путін дасть задній хід і його участь, до речі, в нормандському форматі в Берліні засвідчила, що йому дуже потрібно трошки охолодити ситуацію, продемонструвати, що він на щось здатний, спробувати таким чином уникнути продовження санкцій, дати собі перепочинок і вийти з тих глухих кутів, в які він сам себе загнав", - зазначив Огризко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...