"Люди ці були дрімучих поглядів. З такого середовища дуже скоро захотілося втекти": Відомий російський телеведучий розповів про співпрацю з КДБ у радянські часи

Євген Кисельов працював викладачем перської мови у Вищій школі КДБ і наголосив, що коли вперше побачив Путіна, то одразу пригадав своїх учнів.

Євген Кисельов. Фото:mediananny.com

Телеведучий Євген Кисельов розповів про те, як колись співпрацював з КДБ. За словами журналіста, він був звичайним викладачем перської мови, який готував військових до служби в Афганістані, передають Патріоти України.

Ніякого чину, привілеїв та доступу до секретної інформації він не мав. "У Вищій школі КДБ я був цивільним чоловіком, без погонів. Викладачам іноземних мов не потрібно було проходити атестацію як офіцерам держбезпеки. Ми працювали як вільнонаймані, тобто цивільні люди, яким не була потрібна ні спеціальна освіта, ні допуск до всіляких секретів.

І в цьому сенсі ми мало чим відрізнялися, припустимо, від буфетниць в тамтешній їдальні або від співробітниць бухгалтерії", - пояснює Євген Кисельов. Телеведучий додає, що працювалося там насправді непогано, адже платили добре та і робочий день був короткий.

Але також він зазначає, що контингент, з яким доводилося працювати, був досить неприємним. "Люди ці були дрімучих поглядів: на життя, на світ, на майбутнє країни... Я потрапив в абсолютно інше середовище, яке було мені чужим і токсичним. З нього дуже скоро захотілося втекти", - уточнює Кисельов.

Також Євген Кисельов розповів, що коли вперше побачив Путіна, то йому одразу пригадалися його учні з Вищої школи КДБ. "Чорт забирай, як же він схожий на моїх колишніх учнів. Та ж вкрадлива манера говорити, такий же погляд, що вивчає, та ж звичка висловлюватися на дивній суміші напівблатного жаргону і "чекістського" канцеляриту, якісь ціннісні речі, дивні уявлення про добро і зло, які з нього раптом вилазять", - пояснює телеведучий.

Слід нагадати, що Євген Кисельов входить до так званого "розстрільного списку" персон, які можуть стати жертвами терористів. Генпрокурор Юрій Луценко уточнив, що у списку переважно відомі українські журналісти, а також ті, хто переїхав з Росії. СБУ повідомила цих людей про небезпеку і запропонувала організувати захист.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...