Луценка-генпрокурора на Луценко-главу МОЗ: Орест Сохар про торги, що йдуть в Раді

Небажання бачити Юрія Луценка генеральним нині уже не секрет: вже депутати від БПП стверджують, що Банкова на цю посаду шукає лояльну "сіру конячку".

Юрій та Ірина Луценко. Фото:tsn.ua

""Обозреватель" і ваш покірний слуга були першими, хто з великою долею іронії написав про можливе – сумнівне з точки зору громадянського суспільства – призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора країни. І тоді я не думав, що писатиму ось ці рядки: за нинішніх обставин я "за", аби Луценко став генеральним…" - пише у блозі Обозревателя шеф-редактор видання Орест Сохар, передають Патріоти України.

Так, Юрій Луценко – один із численних кумів, мобілізований захищати ідеали Майдану. Так, у нього немає відповідної освіти, і взагалі він не потрапляє під кваліфікаційні вимоги до кандидата на зазначену посаду. Так, його діяльність на посаді глави МВС викликали досить сумнівний репутаційний шлейф, викликавши переляк у колах тодішніх донецьких еліт, і огиду німецької влади. Але…

Як виглядає на сьогоднішній день, Юрій Луценко є єдиним кандидатом на посаду глави ГПУ, здатним мати власну думку, незалежну від Банкової. "Генеральним" хочуть бути всі: і деякі служаки з нинішньої команди Шокіна, і популісти, близькі до "єврооптимістів", але при даній конфігурації більшості отримати достатню кількість голосів може лише креатура президента. І президент – як виявилося – не хоче призначати Луценка, насамперед – через заслабку керованість кума.

Як повідомляють мої джерела, у ніч напередодні голосування за уряд Гройсмана, Петро Олексійович потратив чимало часу на переконування Ірини Луценко стати міністром охорони здоров'я…

Звісно за умови, що Юрій не претендуватиме на керівництво ГПУ. Дуже переконував… Небажання бачити Луценка генеральним нині уже не секрет: вже депутати від БПП стверджують, що Банкова на цю посаду шукає лояльну "сіру конячку".

Тим часом сам Луценко "жжот напалмом": "Дії нинішньої ГПУ – показові ігри з дрібними проблемами; повернення одіозних прокурорів; закриття справ, які викликають великий суспільний резонанс, натомість відкриття кримінальних справ, які є сумнівними з юридичної точки зору – знищують рештки довіри до правової системи та ганьблять державу і її правоохоронну систему, тому відомство має отримати нового керівника у максимально стислі терміни".

Правда, Луценко не був би ним, коли б не почав гратися словами: "Все, що пов’язано зі словом "генеральний" (секретар Йосиф Сталін) повинно бути знищено, як і сталінська система, рудиментом якої залишилася Генеральна прокуратура", – зауважив політик.

Тоді варто заодно виступити за скасування генерального секретаря ООН, і генеральної асамблеї цієї організації. Зараз готуються зміни до Закону "Про прокуратуру", в яких прописано "поправки Луценка", ухвалення яких дозволило б Юрію Віталійовичу претендувати на омріяну посаду. Водночас число претендентів на дану посаду, які проходять співбесіду на Банковій, зростає. Отож, розв'язка скоро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...