Луценку ж можна: Лещенко висунув себе в генпрокурори

"Вважаю, що мій досвід і нульова толерантність до корупції допоможуть зробити з Генпрокуратури справжній незалежний орган захисту законності в Україні ", - сказав нардеп.

Сергій Лещенко. Фото:www.ednist.info

Нардеп Сергій Лещенко висунув свою кандидатуру на пост генерального прокурора. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України.

"Юрій Луценко визнав, що обговорював з президентом Порошенком своє призначення на пост генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення треба буде міняти закон. Якщо так, то я теж офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором", - написав Лещенко.

"У мене теж немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою. Я 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями - і, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння "Межигір'я" базується на моїх документах і викриття, які я здійснив за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після Революції гідності", - нагадав Лещенко.

Він також зазначив, що на підставі його документів НАБУ відкрило кілька кримінальних проваджень проти колишнього нардепа Миколи Мартиненка.

"Мною написано дві книги з викриття корупційних схем в Україні - починаючи з часів Лазаренка і закінчуючи Януковичем. Мої антикорупційні розслідування були відзначені міжнародними нагородами - норвезько-німецькою премією імені Герда Буцеріуса, премією Фундації Репортерів (Польща), премією Національного демократичного інституту США і стажуванням у Фонді підтримки демократії на стипендії імені президента Рейгана і конгресмена Фассел. Вважаю, що мій досвід і нульова толерантність до корупції допоможуть зробити з Генпрокуратури справжній незалежний орган захисту законності в Україні ", - підсумував Лещенко.

Нагадаємо, що керівництво Генеральної прокуратури звернулося до президента Петра Порошенка і голови парламенту Володимира Гройсмана з відкритим листом із закликом не призначати на посаду генпрокурора людину, яка не має досвіду в системі прокуратури.

Як відомо, Порошенко звільнив Віктора Шокіна з посади генпрокурора 3 квітня. В даний час виконувачем обовязків глави відомства є Юрій Севрук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог намагається просунутись на Липці, але до села дійти не зміг, - Бутусов

понеділок, 13 травень 2024, 9:50

"Обстановка по російському наступу в Харківській області на 5.00 13 травня. Противник протягом дня завʼязав бої у прикордонних селах Глибоке та Стариця на харківському напрямку. Але зайняти села повністю не вдалось, за них точаться контактні бої піхоти...

Ціна зарозумілості влади

понеділок, 13 травень 2024, 9:36

Наступ росіян у Харківській області знову, як у краплі води викрив ці проблеми. І ціну їх – у життях українців. Скільки вже сказано і написано: . - про необхідність фортифікації і мінування; . - про пріоритет забезпечення військових усім необхідним –...