"Мы не стреляем в ответ. Нас бомбят, а мы молчим", - Мирослав Гай

Бойовики почали застосовувати проти українських військових заборонену зброю на кшталт гаубиць.

Наслідки обстрілів на Донбасі. Фото: expres.ua.

У зоні АТО на Сході України ситуація загострюється з кожним днем. Бойовики не припиняють масовані обстріли українських позицій, пускаючи в хід заборонене мінськими угодами важке озброєння. Волонтер, який воював в зоні АТО, керівник благодійного фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай, як і багато бійців ЗСУ, не розуміє, чому українським захисникам заборонено стріляти у відповідь на шквальний вогонь, яким їх накривають кожного дня. Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

"На фронте пошла жара. У*бки начали использовать гаубицы, в том числе Д-30. Есть сообщения про использование 152 калибров. Я понимаю, что к саммиту НАТО нас ждут не только победы, но и желание противника устроить нам антипобеды.

ВСУ молчит, потому как есть четкий и внятный приказ, отвечать только при крайней необходимости. Ну что ж, мы воюем уже 2 года и готовы к худшему. Вопрос нашим "братьям", а вы готовы?" - пише Мирослав Гай.

Пізніше на його сторінці з'явився новий запис: "Еще раз, мы не стреляем в ответ. Нас бомбят, а мы молчим. Все орудия отведены по условиям Минских договоренностей. Мы молча наблюдаем как террористы продвигаются все глубже в Украину. Есть главный и самый ВАЖНЫЙ приказ для украинской армии не стрелять, особенно в ответ.

У нашей армии только стрелковое оружие и ржавые патроны, на которых лежат печати Муженко, чтобы пацаны не вели огонь в ответ. Арта не только не стреляет, но и нацелена в другую сторону. Мы не мы, нас там нет, я не я, это не я. Жена села за комп, а печатает американский товарищ и он негр и я его люблю. Сейчас пока я пишу, в Славянске распинают мальчика и это традиция, наша, бандеровская. Вы прослушали официальную версию на ситуацию в АТО".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

вівторок, 23 квітень 2024, 12:29

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім час...

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...