Магія поза Хоґвартсом: Фонд Джоан Роулінг допомагатиме інтернатам в Україні

Благодійна фундація Lumos у Житомирській області реформуватиме інтернати, в яких живуть діти з неблагополучних сімей та сироти.

Фото: znaj.ua.Благодійна фундація письменниці Джоан Роулінг Lumos у Житомирській області в рамках пілотного проекту реформуватиме інтернати, в яких живуть діти з неблагополучних сімей та сироти. Про це йдеться в прес-релізі Національного офісу реформи деінституціалізації, повідомляють Патріоти України.

Фундація авторки серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг надасть інтернатам Житомирщини технічну, експертну та методичну допомогу у реалізації пілотного проекту для сприяння припинення інституціалізації дітей. Тобто будуть реалізовані проекти, спрямовані на підтримку кризових сімей, аби зменшити кількість відмов від дитини, та заходи з повернення дітей у родину.

До цього британська фундація працювала з Болгарією та Молдовою, де на сьогодні майже повністю зникли інтернати. «Тепер Lumos планує допомагати Україні з реформою деінституціалізації, яка розпочалась влітку цього року», — ідеться у повідомленні.

Координуватиме пілотний проект у Житомирській області Національний офіс з реформи деінституціалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини, що створений за підтримки канадського проекту EDGE.

31 жовтня 2017 року в Житомирі представники британської фундації Lumos підпишуть Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою та Житомирською облдержадміністрацією. За даними Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, в українських інтернатах зараз перебуває 1,5% дітей країни.

Згідно з Національною стратегією, вже у 2026 році дітей в подібних закладах має бути менше 0,5%. А ті, що з різних причин усе ж залишатимуться в інституціях, а не в сім'ях, мешкатимуть в умовах, максимально наближених до сімейних – до 15 осіб в одному закладі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

Жодного разу не чула в Харкові розмов про "мир за всяку ціну" чи іншу схожу х*рню з кремлівських методичок, - журналістка

середа, 24 квітень 2024, 0:00

"Виродки кинули бомбу в телевежу. Харків облетіло відео, як падає верхівка величезної вежі. Загиблих і поранених немає, пише канал мера. Це добре", - пише харківська журналістка Ганна Гін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Укра...