Майже наркотична залежність: "Кайф" від звичайних наїдків

Виявляється, споживання звичайних продуктів може викликати залежність, подібну до алкогольної, або, й того гірше, наркотичної.

Як повідомляють "Патріоти України", після низки досліджень у американському Національному інституті наркоманії дійшли висновку, що не лише алкоголь, сигарети або наркотики роблять людину залежною, але і звичні продукти.

Такий феномен отримав назву залежності від корисних речовин. Вона теж впливає на організм не найкращим чином. Деякі страви або окремі продукти харчування можуть викликати реакцію, подібну до тієї, що виникає при вживанні наркотиків. Сама харчова залежність вважається захворюванням, яке вимагає медичного втручання.

Виявилося, зокрема, що людський мозок не може встояти перед гамбургером, піцою, морозивом та шоколадом. Дослідники пояснили, що у всіх цих стравах поєднана комбінація із солодких, солоних та жирних компонентів.Щодо напоїв, то найбільше людина залежна від тих, у яких дуже багато штучних підсолоджувачів. Раніше вчені неодноразово доводили, що шоколад дійсно викликає звикання. Адже в ньому міститься анданамід, який підсилює вироблення серотоніну. Такий же ефект мають кава, сир, фастфуд та інші солодощі.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...