Кава з лимоном: У чому її особлива користь та смакові переваги

Любителі найміцнішого еспресо з лимоном можуть не боятися нашкодити здоров'ю, адже лікарі стверджують, що поєднання натуральної кави і кислого лимона, навпаки, вкрай корисне.

Кава романа не тільки смачна, але й корисна. Фото: соцмережі.

Хтось колись придумав, що з лимоном можна пити лише чай, причому чорний, але справжні кавомани в курсі, що часточка кислого лимона в міцному еспресо підсилює ефект напою, що бадьорить в рази. Яскрава, корисна і зовсім не тривіальна кава романо відрізняється яскравим смаком, славиться ефектом, а поєднання легкої кислинки і м'якою гіркоти підкорює з першого ковтка, передають Патріоти України.

«Щоб міцний напій не нашкодив, а, навпаки, приніс максимальну користь, в обов'язковому порядку кладемо лимон в свій ранкову каву», - кажуть лікарі, і, здається, не має сенсу оскаржувати їхню думку. Підбадьорливий і освіжаючий кави з лимоном отримав свою назву неспроста: батьківщиною його є Італія, а якщо точніше - казковий Рим. Там його готують і неспішно попивають буквально на кожному розі, а для приготування використовують тільки натуральні зерна, свіжовичавлений сік лимона і цедру.

Чому саме лимон? Лимонний сік має унікальну властивість - він знижує негативний вплив кофеїну на організм, тому кава романо дарує незвичайний заряд сил після важкого робочого дня і допомагає прокинутися рано вранці, не надаючи негативного впливу. Вживати лимонний кави можуть практично все, отримуючи не тільки колосальне задоволення, але і користь. Але є люди, в раціон яких підбадьорливий напій повинен входити обов'язково!

Лимонна кава корисна людям з низьким тиском, а також тим, хто страждає від хронічної мігрені. При цьому кава звужує судини не різко, а максимально делікатно, м'яко впливаючи на організм. Тим, хто багато працює, мало спить і в цілому страждає від нестачі життєвих сил, також буде корисно отримати заряд бадьорості з міцного напою з лимоном. Щоб еспресо-романо подіяв як потрібно, пити його краще рано вранці, причому через 40-60 хвилин після сніданку, і після обіду.

Кофеїн стимулює центральну нервову систему, посилює циркуляцію крові, нормалізує обмінні процеси і виводить з організму токсини. Сукупність цих факторів робить каву прекрасним засобом від застуди, а якщо додати в напій лимонний сік, оздоровчий ефект посилиться в рази.

Романо корисний і тим, хто страждає від відсутності апетиту. Кава змушує шлунок не лінуватися і виробляти більше травних соків, а вживати міцний напій краще після їжі і обов'язково з часточкою лимона. Так як кава в компанії з лимонним соком допомагає поліпшити обмінні процеси і вивести з організму токсини, його помірне вживання сприятливо позначається на здоров'ї і зовнішній вигляд шкіри. Умільці справ кавових додають в каву романо вершки, алкоголь, імбир, мед і навіть сметану.

Любителі найміцнішого еспресо з лимоном можуть не боятися нашкодити здоров'ю, адже лікарі стверджують, що поєднання натуральної кави і кислого лимона, навпаки, вкрай корисне. Кава з лимоном - справжня знахідка для тих, кому шкідливий кофеїн у великих кількостях, і для тих, хто любить балувати свої смакові рецептори чимось незвичайним. Яскравий і креативний, таку каву перетвориться в приємну ранкову традицію, варто тільки навчитися правильно його варити.

Джерело: ASN

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...