"Малі групи" в "зеленці": Тимчук розповів, як терористи готують нову тактику на Донбасі

За даними нардепа, завданням цих груп на передньому краї будуть дії рейдовим способом з нейтральної смуги, а також постійні обстріли передових позицій сил АТО.

Бойовики готуються застосувати тактику "малих груп". Ілюстрація:http://antikor.com.ua/

Бойовики з "першого армійського корпусу" терористичного угрупування "ДНР" готуються до застосування тактики війни "малих груп" в зоні збройного конфлікту на сході України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Командування" 1-го АК ДНР "посилено готується до війни "малих груп", яка розгорнеться з появою "зеленки "(в 2015-2016 рр тактика використання "малих груп", що діють з "зеленки", була більш поширена в підрозділах "2-го АК ЛНР", зокрема, на ділянках фронту вздовж ріки Сіверськоий Донець)", - зазначив він.

"На даний момент в цілому ряді підрозділів другого ешелону "1-го АК ДНР" створюються спеціальні рейдово-вогневі групи (по 10-15 чол., 2-3 одиниці транспорту і власні вогневі засоби у вигляді станкових гранатометів і 82-мм мінометів, іноді ЗУ-23-2)", - додав військовий експерт.

За даними Тимчука, завданням цих груп на передньому краї будуть дії рейдовим способом з нейтральної смуги, а також постійні обстріли передових позицій сил АТО.

"У районі Донецька між Спартаком і Яковлівкою відзначається ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ. На північ від Щегловського кладовища відзначається перекидання до переднього краю сил і засобів бойовиків - до 10 автомашин з живою силою, спорядженням і боєприпасами, також за добу - 4 ББМ і 2 вантажівки з ЗУ-23-2 на причепі", - інформував нардеп.

У свою чергу, терористи "ЛНР" доукомплектовують передові підрозділи в районі Брянки та Ірміно.

"Через Михайлівку на північ в сторону н.п.Кадіївка (кол.Стаханов) перекидаються сили і засоби, за добу - 7 вантажівок з предметами МТС, 2 МТ-ЛБ і 1 БМП-2 (всі ББМ - явно після ремонту або відновлення)", - пише Тимчук.

"У районі Донецька, на території загальноосвітньої школи в н.п. Спартак (вул.Центральна), окупантами обладнаний склад з боєприпасами. Щодня фіксується 5-6 од. військового вантажного автотранспорту, що в'їжджає / виїжджає з території складу. Перевозяться в основному ящики з боєприпасами до стрілецького озброєння і мінометні боєприпаси (82-мм і 120-мм)", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...