Мартін Шульц пообіцяв: Україна отримає безвізовий режим, а РФ - санкції

Країни, що викликають сумніви в питанні продовження санкцій, зрозуміло, є, але поки у них ситуація така, що скасування санкційного режиму, схоже, не буде.

Мартін Шульц. Фото: www.versia.am.

"Вчора президент Європарламенту Мартін Шульц в розмові з Петром Порошенко заявив про підтримку Європарламенту в питанні надання Україні безвізового режиму в найкоротші терміни, а також про необхідність продовження санкцій проти РФ через нестабільну ситуацію в Донбасі", - написав дипломат Богдан Яременко у своєму блозі на НВ, передають Патріоти України.

Коли європейські чиновники роблять якісь заяви, вони, на відміну від українських чиновників, відповідають за свої слова. Тим більше, в даному випадку мова йде не про термінове вирішення, а про прискорення процесу. І, думаю, найближчим часом ми вже зможемо побачити певний результат, рішення Європарламенту. Я щиро сподіваюся, що саме так і буде.

Терміни залежать не тільки від Європарламенту, але і від європейської ради та Європейської комісії, тому більш-менш точні прогнози робити поки що важко. Українська влада часто припускається помилки, обіцяючи громадянам певні терміни, що стосуються безвізового режиму, хоча вона за них не відповідає. Терміни надання Україні безвізового режиму залежать від європейської сторони, тому і повідомляти про них варто, виходячи із заяв представників ЄС.

В європейських же прогнозах звучали різні варіанти: від кінця літа до осені. Сподіваюся, в цьому проміжку питання буде остаточно вирішене, а в українців з'явиться реальна можливість подорожувати без віз. Що стосується другої заяви Шульца, про неможливість пом'якшення або скасування санкцій проти РФ, то варто зауважити, що в напрямку скасування Росія працювала дуже активно. Працювала проти України, працювала у багатьох країнах. З того, що нам відомо, робота велася солідна і масштабна – так, як росіяни це вміють.

Але, як виявилося, не менш активно проводилася відповідна робота з боку тих же американців, які, судячи з усього, нікого не обійшли увагою, а для деяких навіть знайшли окремі аргументи, щоб переконати не ламати санкції на даному етапі. Завдяки цьому за місяць до дати, коли повинно бути прийнято рішення щодо санкцій, вже є ясність, про яку говорять усі: влітку санкції будуть продовжені. Поки сумнівів у цьому не виникає. Країни, що викликають сумніви в питанні продовження санкцій, зрозуміло, є, але поки у них ситуація така, що скасування санкційного режиму, схоже, не буде.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...