"Марину Порошенко прилаштували в кишеньковий фонд, підпорядкований Мінкульту. Чому це неправильно?", - політолог

Дружину президента можна вважати фахівцем у сфері медицини – вона має медичну освіту, є кандидатом медичних наук, працювала лікарем. Але медицина все ж таки далека від культури.
Марина Порошенко. Фото: РБК.

"Марину Порошенко прилаштували в кишеньковий фонд, підпорядкований Мінкульту. Чому це неправильно. Марина Порошенка, як і дружини багатьох президентів, займається благодійною діяльністю, очолюючи благодійний фонд Петра Порошенка. Але цього виявилося замало – дружину українського президента інтегрували в державну структуру, новостворений Український культурний фонд", - пише політолог Олексій Мінаков на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Фонд фактично є підрозділом міністерства культури, тобто залежною від політичної кон’юнктури установою. Громадськість на діяльність фонду не впливає – лише 2 з 9 представників у Наглядовій раді, тобто громадськість не має вирішального голосу і впливу. Тому зрозуміло, що ця бюрократична організація буде виділяти кошти в першу чергу «своїм» – у бюджеті на цей рік на діяльність Українського культурного фонду передбачено більше 200 млн грн.

Цікаво, хто був конкурентом Марини Порошенко у конкурсі на посаду голови та чи був узагалі – бо ця інформація не розголошується в прес-релізі Мінкульту. І чи не порушене законодавство – адже «головою Фонду призначається особа, яка є фахівцем у сфері культури, має бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, вільно володіє державною мовою, володіє іноземною мовою – однією з офіційних мов Ради Європи» (стаття 5 Закону України «Про Український культурний фонд»).

Не маю питань щодо ділової репутації та суспільного авторитету Марини Порошенко – вона, дійсно, не була помічена в гучних скандалах, якщо не враховувати нещодавній «вброс»-розслідування Luxembourg Herald, де її підозрюють у крадіжці коштів міжнародної гуманітарної допомоги. Англійською Марина Порошенко може говорити.

Проте чи є Марина Порошенко «фахівцем у сфері культури»? Якщо так, то скільки років вона пропрацювала в цій сфері? На яких посадах? В яких установах? Адже, на скільки відомо, Марину Порошенко можна вважати фахівцем у сфері медицини – вона має медичну освіту, є кандидатом медичних наук, працювала лікарем. Але медицина все ж таки далека від культури.

Марина Порошенко з минулого року веде програму «В ритмі спорту» на телеканалі «Україна». Але спорт – теж не зовсім культура.

Одним словом, є питання до законності та прозорості процедури призначення Марини Порошенко головою Українського культурного фонду. Не говорячи вже про морально-етичну сторону призначення родича – в даному випадку, дружини президента – в державну структуру, що є неприйнятним у цивілізованих країнах".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топокупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...