"Медичний скандал. Продовження": Лікарі просять президента перевірити фінансову та правову діяльність МОЗ (документ)

Медики вважають керівництво МОЗ повністю непрофесійним.

Процитую статтю щодо скандалу у МОЗ. Лікарі здійняли галас не на рівному місці. Цікаво, як відреагує влада.

"Київська міська профспілка працівників охорони здоров'я звернулася із відкритим листом до Президента України Петра Порошенка, в якому просить піддати діяльність Міністерства охорони здоров’я публічному фінансовому, правовому та науковому аудиту із залученням провідних українських фахівців, передає УНН.

“... Через поширені відомості щодо нефаховості дій керівництва профільного міністерства, що позбавляє права тисяч громадян України на отримання вчасної медичної допомоги, завдає шкоди їх здоров’ю та життю, порушує умови праці медичних працівників, про що неодноразово повідомлялося і у засобах масової інформації, а також поширення інформації щодо закупівель лікарських засобів та медичних виробів через сумнівні міжнародні компанії (з очікуванням роками й додатковими затратами), що призводить до втрат бюджету, просимо Вас, пане Президенте, піддати діяльність Міністерства охорони здоров’я України публічним фінансовому, правовому та науковому аудиту з залученням провідних українських фахівців”, — йдеться у листі медиків до П.Порошенка.

Працівники охорони здоров’я також наголосили на тому, що підтримують вмотивовані вимоги видатного кардіохірурга (Бориса Тодурова — ред.) до керівництва МОЗ щодо його непрофесійної та суспільно-шкідливої діяльності.

“Більше того, вимушені констатувати і те, що неодноразово зверталися до Вас, до Кабінету Міністрів України, до Верховної Ради України тощо, з питань дій Міністерства охорони здоров’я щодо реформування медицини, які йдуть у розріз з чинним національним законодавством, зокрема, прямо порушують норми статей 3, 8, 9, 21, 22, 27, 28, 49, 64, 68, 95 Конституції України, а також норми міжнародних нормативних актів: статей 11, 13 Європейської соціальної хартії, статей 2,3 Європейської конвенції з прав людини, статей 3,5 Загальної декларації прав людини”, — сказано в листі".

Нагадаю, що відомий хірург Борис Тодуров обурений діяльністю МОЗ, та заявив, що "нам прислали міністра, який закінчив курси лаборантів".

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...