Меморіальна дошка Коновальцю у Києві: відновлення історичної справедливості триває

Сьогодні у Києві, до Дня Соборності України, відкрили меморіальну дошку полковнику армії УНР, Січових Стрільців, Голові УВО та першому Голові ОУН - Євгену Коновальцю, за адресою: вулиця Січових Стрільців 24.

Як видно на дошці - в цьому будинку, базувалися касарні корпусу, що підкреслює недолугість совєтсько-російської пропаганди, що полк, це виключно австро-угорське з'єднання, яке в Києві ніколи не було, та й взагалі - з Галичини не виходило.

Полковник Коновалець - надвизначна постать в історії України 20-го століття. Приклад для наслідування, взірець Державника та Націоналіста. І не тільки тому, що він військовий та Державний діяч. Ще й тому, що він, на відміну від багатьох сучасних "лампасників", які кричать про "60 тисяч найкращих Патріотів вже підписали контракт", а самі далі Краматорська ніколи не були, (а хтось і далі власної в/ч) - на власному прикладі показував, яким має бути Український Націоналіст, Воїн, Державник.

Його й вбити в Роттердамі змогли ЛИШЕ за допомогою підступної операції, зпланованої НКВД, а конкретно Судоплатовим, якого, щирий, відвертий та чесний Коновалець "пригрів на грудях", а виявилося - гадюка...

Мені, як корінному киянину, тричі приємно бачити пам'ятний барель'єф Коновальця. По-перше тому, що Київ продовжує по справжньому Українізовуватися, по-друге - вулиця Січових Стрільців, аж до 2016-го року носила ім'я червоного терориста "Артема" - Сєргєєва, який був апологетом червоного терору в Україні загалом та у Києві зокрема.

Ну і по-третє - покоління, що народилося після 2010-го року, буде казати не зустрінемось "на углу Артема и Смирнова-Ласточкина", а "Зустрінемось на розі Січових та Вознесенського узвозу". Ну і на завершення, коли одне в одного питатимуть хто де живе - один скаже "на проспекті Степана Бандери", а інший - "на вулиці Євгена Коновальця", яка також з'явилася у Києві минулоріч, витіснивши міфічного персонажа совєтської пропаганди - Щорса, пам'ятник якому на перетині бульвару Шевченка та вулиці Симона Петлюри - незабаром буде демонтовано.

Бажаю такого ж стрімкого прощання з колоніальним минулим всім містам України, де ще є всілякі "улица Павлика Морозова" чи "проспект Декабристов".

Опублікував: Назар Приходько
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...