"Мій друг там. Не просто на Світлодарській дузі. А саме ТАМ. У відбитому окопі, по якому прилітає просто зараз", - військкор про Народного героя України

Анатолій Адамовський зараз вгризається в шматок відбитої позавчора української землі під Дебальцевим. Разом з побратимами-відчайдухами. Такими, як він сам.

Анатолій Адамовський. Фото:Facebook

"Мій друг Анатолій Адамовський - там. Не просто на Світлодарській дузі. А саме ТАМ." - пише у своєму Facebook журналіст Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України, продовжуючи:

У відбитому окопі, по якому прилітає просто зараз, поки ви гортаєте сторінки FB. У тому самому клятому лісі, з якого донедавнаа сепари щовечора обстрілювали наші позиції. І де позавчора загинули наші хлопці. Толя з групою відчайдухів просунувся вперед. І не хоче відступати. Бо, каже, Донбас це його земля.

Він приїхав на Майдан з Донецька, і з 13-го не повертався туди. Дивом вижив на Інститутській - снайпер "помилився" на пару сантиметрів. Толя вцілів. Втім, втратив кістку руки. Німецькі лікарі, замість розтрощеної кістки, вставили йому металеву. Титанову.

Здається, сама доля на його революційних подвигах поставила крапку. Та він переправив її на кому. Із титановою рукою пішов на фронт. Воював в Дебальцевому. В глухому оточенні один на один виходив на перемовини з росіянами. Вони могли перебити і його, і всю його групу. Толя майже дивом вивів усіх своїх людей. І знову повернувся на "передок". Не за нагородами. За втраченою батьківщиною.

І ось зараз мій друг Анатолій вгризається в шматок відбитої позавчора української землі під Дебальцевим. Разом з побратимами-відчайдухами. Такими, як він сам.

Найкращими, яких залишилось так мало. Які готові до справжніх змін. Готові вмирати за українську землю. Зараз вони один-на-один із ворогом, і я не знаю, як їм допомогти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...