Міноборони запевняє, що солдатів годують сьомгою і ананасами, - Сазонов

Реформатори з відомства водять громадськість "за ніс", "видаючи красиві картинки за результат своїх реформ".

Обід військового за версією Міноборони. Фото: Цензор.НЕТ.

Проектний офіс реформ при Міноборони фальсифікує результати експерименту в двох військових частинах, пов'язаний з системою організації харчування військовослужбовців. Про це у своєму блозі на Цензор.НЕТ заявив журналіст Кирило Сазонов, передають Патріоти України.

"Глава проектного офісу реформ при Міністерстві оборони Андрій Загороднюк виклав у своїй колонці на УП фото обіду, яким годують зараз військовослужбовців у Львові та Одесі. На фото: сьомга, банан, ананаси, салат зі свіжих помідорів і солодкого перцю. І все це менше ніж за 65 гривень. Ні не за обід, а за триразове харчування!

Ділимо на три - виходить вартість обіду на фото близько 22 гривень. Ціна стейків сьомги в магазині близько 250-300 гривень за кілограм. На око, звичайно, важко оцінити, але такий шматочок не може коштувати менше 50 гривень. Будь-яка господиня скаже, що собівартість такого обіду в рази вище, ніж 20 гривень. Але нас переконують, що солдат не просто їсть червону рибу, заїдаючи ананасами. В "експериментальних" столових діє система шведського столу, і солдати можуть брати будь-які продукти в необмеженій кількості!" - пише Сазонов.

За словами журналіста, реформатори з Міноборони водять громадськість "за ніс", "видаючи красиві картинки за результат своїх реформ". "Спілкуючись з військовими, які знають реальну ситуацію в частинах, де проходить експеримент, дізнаєшся, що "картинка" (з сьомгою і ананасами) лише частина, один з епізодів, що викликають сумніви. Приміром, Загороднюк пише, що використовується майже 250 видів продуктів. За фактом, менше ста. По факту, до роботи в їдальнях залучають курсантів. За фактом продукти в частині поставляють ті ж компанії, що й раніше", - стверджує Сазонов.

На його думку, в проектному офісі реформ при Міноборони не можуть обгрунтувати необхідність повернення в армію військових кухарів. "Абсолютно не зрозуміло, в чому краса повернення "військових кухарів"? В рамках аутсорсингу, який є у всіх арміях НАТО можна вводити і шведський стіл, і розширене меню з 250 видами продуктів. У чому проблема? Загороднюк стверджує, що немає можливості впливати на раціон і контролювати якість. Але це нонсенс!

Він каже, що співробітники аутсорсингових компаній це цивільні особи, які не можуть виїжджати в зону конфлікту. І тут же сам собі суперечить, заявляючи, що всі обслуговуючі функції в рамках експерименту виконують цивільні фахівці. Тобто цивільних посудомийок на фронт везти можна, а кухарів - ні? Шкода, що про це не знали американці, починаючи операцію в Іраку ", - стверджує блогер.

За його словами, в НАТО вся система харчування військових побудована на аутсорсингу. Є чітка модель, відпрацьована в структурах Альянсу. "І тільки наші "Копперфільди" продовжують шукати "оптимальну модель у складних умовах", попутно підкидаючи в ЗМІ байки про сьомгу і ананаси за 22 гривні", - резюмує Сазонов.

Нагадаємо, з вересня 2015 року в двох військових частинах у Львові та Одесі Міноборони проводить експеримент, пов'язаний з поверненням до колишньої радянської системи харчування військових, коли військовослужбовці самі готують собі їжу. Тим часом, в НАТО позиція керівництво МО не відмовлятися від аутсорсингу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Увели з-під носу у Росії: Україна може отримати десятки МіГів та СУшок, продані з арсеналів Казахстану. Військовий експерт розповів, як це допоможе авіації ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 0:55

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але...

СБУ підрубає економічні ноги військового колоса Росії і обрубає частину збройних рук. На частку ЗСУ лишається робота з усім гігантським "тулубом", - Голобуцький

неділя, 28 квітень 2024, 0:30

"Хороша ніч: палали два НПЗ і військовий аеродром ворога. СБУ добре попрацювала. Накрили (разом з ЗСУ) військовий аеродром «Кущевск», а також Ільський та Слов’янський НПЗ на Краснодарщині. На аеродромі, який дуже естетично палав після влучання, були де...