Місія Новинського у Стамбулі провалилася, рішення про Томос вже прийнято, - блогер

За інформацією блогера, в Константинопольському патріархаті дали чітко зрозуміти, що українська автокефальна православна церква буде створена вже в найближчому часі.

Вадим Новинський. Фото:news_hub.dc5m.hce-project.com

Спроба переговорів з Константинопольським Патріархом Варфоломієм радикально-промосковських священиків УПЦ Московського Патріархату на чолі з нардепом від "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським провалилася. Про це в своєму блозі повідомляє український блогер Мирослав Олешко, зазначають Патріоти України.

За його словами, делегацію не підтримав митрополит УПЦ МП, а в Константинопольському патріархаті дали чітко зрозуміти, що українська автокефальна православна церква буде створена вже в найближчому часі. Рішення про Томос вже прийнято - тривають процедури, обов'язкові в таких випадках.

За інформацією Мирослава Олешка, не так давно в Єрусалим на переговори літала лідер партії "ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка також переконувала, що питання про створення єдиної православної церкви зараз неактуальне. Заради перемоги на виборах Тимошенко здатна на все - навіть на атаку проти об'єднання українських православних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 16 квітня: Що українці традиційно робили на Іринин день і чого намагались уникати

вівторок, 16 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 16 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучениць Агапії, Ірини, Ніки, Галини, Василини та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподобного Микиту Кесарійського. . Свято 16 квітня відоме як Ірина ...

Тому що кругом розумниця? Ганна Маляр, котра категорично проти демобілізації ветеранів, задекларувала дуже цікаві доходи за 2023 рік, - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 6:15

У 2023 році ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр отримала 101 тисячу гривень зарплати на основному місці роботи у компанії, основними кодами діяльності якої вказано, зокрема, виробництво зброї та боєприпасів та виробництво військових тран...