"Мізерні українські пенсії - це порушення прав людини" - Павловський про ухвалу ЄСПЛ

Нарахування пенсій, розмір яких нижчий прожиткового мінімуму, можна трактувати як зумисне заподіяння шкоди громадянам, пояснює Андрій Павловський.

Ілюстрація:tyachivnews.in.ua

Європейський суд з прав людини своїм рішенням фактично визнав, що мізерні українські пенсії - порушення прав людини. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський, передають Патріоти України.

Він уточнює, що це рішення по справі Петриченко.

"Це стосується в першу чергу тих пенсіонерів, чия пенсія всупереч Конституції менше за прожитковий мінімум. А таких за зізнанням Міністра соцполітики пана Реви в Україні майже 7,5 млн" - роз'яснює Павловський.

"Українські суди при винесені ухвал з соціальних питань повині враховувати рішення ЄСПЛ, - пише експерт. - Шановні пенсіонери, це дає вам шанс захистити своє право на гідну пенсію у судовому розгляді".

Європейський суд із прав людини 12 серпня 2016 року ухвалив рішення у справі "Петриченко проти України", визнавши порушення пункту 1 статті 6 Конвенції "Про захист прав людини і основоположних свобод".

До такого рішення Європейський суд призвів встановлений факт, у зазначеній справі національні суди України не розглянули доводи заявника з прямим посиланням на статтю 46 Конституції України. У цій статті сказано, що розмір пенсії не може бути нижчим від встановленого, у відповідний час, прожиткового мінімуму.

Нарахування пенсій, розмір яких нижчий прожиткового мінімуму, можна трактувати як зумисне заподіяння шкоди громадянам.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...