За ким дзвони дзвонять? Держдеп США різко розкритикував керівництво України

За підсумками 2017 року була опублікована Доповідь з питань правозахисної діяльності.

Ілюстрація:voacantonese.com

В Держдепі США заявили про серйозні порушення прав людини в Україні, а також про корупцію та цензуру в нашій країні. Про це йдеться у Доповіді з питань правозахисної діяльності за підсумками 2017 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Страна.

Серед найбільш серйозних випадків порушення права людини - покарання і викрадення в контексті конфлікту на Донбасі, тортури, небезпечні для життя умови утримання у в'язницях, довільні арешти і затримання, відсутність незалежності суддів.

У звіті йдеться також про масштабну корупцію на рівні влади, цензури, блокування сайтів. Про те, що уряд не здатний притягнути до відповідальності тих, хто вчинив насильство щодо журналістів і антикорупціонерів.

У доповіді Держдепу повідомляється про насильство щодо етнічних меншин і осіб ЛГБТ-спільноти. А також наголошується, що має місце безкарність посадових осіб через те, що уряд не вживає належних заходів для переслідування або покарання осіб, що вчинили зловживання.

Що стосується порушення прав людини на Донбасі, то в Держдепі звернули увагу на зникнення людей, незаконні затримання, тортури.

Крім того, Держдеп вказує на обмеження свободи слова, зборів і об'єднань, пересування, а також обмежений доступ для надання гуманітарної допомоги в регіоні. Окремий розділ доповіді щодо порушень прав людини в Криму.

Наголошується, що розслідування можливих порушень прав людини в окупованому Криму та на Донбасі утруднене через відсутність контролю українського уряду на цих територіях, а також відмови Росії, і очолюваних нею сил, розслідувати зловживання.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...