Держдепу США сподобалась ідея блокування російських кораблів у портах світу

Кораблі, які бувають в Криму або російських портах на Азові, можуть стати небажаними "гостями", наприклад, у Гамбурзі.

Російським кораблям варто забути про Гамбург? Ілюстрація: соцмережі.

У Держдепі США висловилися на підтримку ідеї щодо блокування кораблів, які бувають в Криму або російських портах на Азові. Про це заявив Джордж Кент, заступник помічника держсекретаря США, відповідальний за держави Східної Європи і Кавказу, включаючи Україну, передають Патріоти України.

«Можлива спадкоємиця Меркель на посту голови партії днями публічно висловилася за те, щоб порти держав-членів ЄС і США не допускали до себе кораблі, які бувають в Криму або російських портах на Азові. Якщо ти заходиш в такі порти, то не зайдеш, наприклад, в Гамбург. Це - та ідея, яку західним державам слід обговорити», - зазначив він.
Також, за словами дипломата, США разом з партнерами слід вивчити, хто був залучений в економічну і військову агресію, пов'язану з блокуванням Азово-Керченської акваторії, і додати до наступної хвилі санкцій цих людей і компанії. У той же час Кент наголосив на важливості конкретних кроків з боку ЄС, які США готові підтримати.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: