У Держдепі США розповіли про ймовірність розміщення військових баз в Україні

Помічник держсекретаря США Джордж Кент заявив, що його країна планує допомагати українцям іншими способами.

Джордж Кент. Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент спростував інформацію про нібито розміщення американських військових баз на території України, передають Патріоти України.

"Російське ТБ говорить про плани щодо американських баз в Україні - але це дезінформація. Це просто неправда. Немає таких ідей. Замість цього ми плануємо продовжити тиск на Росію - і економічний, і політичний. Росія повинна піти з Донбасу, оскільки Донбас - це Україна", - заявив американський чиновник.
За словами Кента, ініціативу зараз повинна проявляти Росія - повернути Україні анексований Крим, а також відпустити захоплених в полон у Керченській протоці українських моряків. "Україна захищає себе. А міжнародна спільнота повинна допомагати Україні і одночасно тиснути на Росію. Але це не означає, що в Україну відправиться американська армія", - зазначив помічник держсекретаря США.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...