Міжнародний день бабусі: Блогер зі США пропонує нове свято для "української мафії"

Змінюючи настрій бабусі, ви міняєте суспільство на краще. Це і є причина для нового свята.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Блогер та підприємець зі США Пітер Сантенелло, який живе у Києві, розповів у соцмережі про свої почуття до бабусі, збірного образу жінки старшої 50 років, зазначають Патріоти України.

Пропонуємо вашій увазі роздуми автора про відзначення свята бабусі."Судячи з моїх спостережень, в Україні досить багато свят. Буває так, що виходжу вранці посеред тижня на вулицю, а там порожньо. В силу того, що я досить часто виїжджаю з країни і у мене недостатньо часу для повного занурення в місцеву культуру, такі святкові дні стають несподіванкою.

Свята – так само як і скріпки, картини, ліфти і дверні ручки – починалися з ідеї, яка зародилася в чиємусь розумі. Тож у мене є ідея: пропоную нове свято – Міжнародний день бабусі.

Я вже писав про найвпливовішу мафію в Україні, а то й в усьому світі, – про бабусь-мафіозі. Тоді я написав веселий текст, віддаючи бабусям належне і підкреслюючи їх справжню цінність для суспільства.

Так, зустрічаються бабусі різних форм і розмірів, вони можуть бути вашими найкращими друзями і лютими ворогами. Втім, якщо говорити про мій досвід спілкування з ними, то він був позитивним.

Але є також і зворотний бік, адже багато хто з них втратили чоловіків, сім'ї, роботи і живуть на крихітні пенсії. Система, яка обіцяла так багато, вмить зникла і залишила багатьох в ситуації, коли вони вже нездатні заново себе віднайти. Мало що може їх надихнути або мотивувати.

Якось минулого літа я ніс квіти своїй дівчині і пройшов повз бабусю, котра подивилася на ці квіти так, немов у моїх руках було сонячне світло. Я вирішив купити ще квітів і подарувати тій бабусі.

Можливо, квіти пробудили в ній ностальгічні спогади про часи, коли вона була молодою і сиділа на парковій лавці з молодим Іваном або Сашком, в якого була закохана. Він був міцним радянським хлопцем, що запав їй у серце завдяки усмішці, холодному Жигулівському і головне – квітам. Можливо, саме тоді вона отримала квіти в останній раз.

У той момент, коли я подарував бабусі букет, з її обличчя зник смуток, а глибокі блакитні очі засяяли. Глибокі похмурі зморшки розглядалися, а потім і губи розпливлися в усмішці. Вона не вірила, що я подарував їй квіти, і тримала їх акуратно, подалі від себе, немов я лише позичив їй букет на короткий час.

Тоді я сказав, що це подарунок. Її гарна посмішка нагадувала Середземне море. Я відчував, що всередині мене все вирувало, і йшов геть з неймовірною легкістю в ногах.

Через хвилину я озирнувся назад і побачив, як бабуся притиснула букет до грудей, немов дитину, і хитала його з боку в бік, світилася, поки повз проходили люди. Упевнений, хоча б на один день світ став для неї яскравим.

Всі ми пов'язані один з одним сильніше, ніж думаємо. Усміхнена бабуся піднімає настрій тим, хто проходить повз. Ті, в свою чергу, збільшують кількість позитиву, адже дарують його людям, що їх оточують. Цей цикл нескінченний. Тож, змінюючи настрій бабусі, ви міняєте суспільство на краще. Це і є причина для нового свята.

Розумію, є певна небезпека в тому, щоб називати його Міжнародним днем бабусі, адже визначення бабусі досить вільне. Немає точного віку, досягнувши якого жінку офіційно можна класифікувати як бабусю. Деяких жінок це слово образить, адже вони ще не досягли того віку, щоб бути бабусями, або все ще прагнуть бути дівчатами, навіть в свої немолоді роки.

Але насправді це свято про те, щоб дарувати квіти жінкам у віці приблизно 50 років і вище. І бабуся – це, ймовірно, одне з найкрутіших слів на планеті, тому я його використовую.

Перший Міжнародний день бабусі пройде 17 червня. Все, що потрібно для святкування, – подарувати бабусі квіти, а потім спостерігати за її реакцією і за тими почуттями, які вона у вас викликає!"

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....