Москва поставила перед УПЦ МП завдання перешкодити створенню Української помісної православної церкви та отриманню нею автокефалії, - Тимчук

Духовенство Московського патріархату повинно переконати у недоцільності появи української автокефалії якомога більше політиків, дипломатів та бізнесменів.

УПЦ МП отримало вказівки з Москви. Ілюстрація:24Daily

Вище духовенство УПЦ МП отримало вказівку з Москви провести зустрічі з впливовими українськими політиками, бізнесменами, дипломатами для протидії отриманню автокефалії Українською православною церквою. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп від "Народного фронту", лідер проекту "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, посилаючись на дані групи, зазначають Патріоти України.

"Поставлена Москвою мета таких зустрічей - сформувати стійку думку і переконати максимально можливу кількість гравців, які мають реальні можливості впливати на реалізацію державної політики та прийняття рішень в Україні, в тому, що створення Української помісної православної церкви та отримання нею автокефалії недоцільно з різних причин" , - пояснив нардеп.

Він зазначив, що таким чином в Москві планують сформувати "ініціативну групу", яка допоможе УПЦ МП заблокувати прийняття рішення про надання автокефалії Українській церкві.

За даними ІС, найближчим часом представники УПЦ МП планують організувати зустріч з Папським (Апостольським) нунцієм в Україні Клаудіо Гуджеротті. Він, на їхню думку, проявляє певну лояльність до Москви і УПЦ МП. Його планують переконати донести до Папи Римського Франциска необхідні Москві сигнали і меседжі, зазначає Тимчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...