"Ми - не жертви": переселенці з Донбасу і Криму зняли життєстверджуючий міні-фільм (відео)

​Втратити все. Почати все з початку. І все тому, що зробив свідомий вибір – залишитися українцем. Патріоти України знають безліч таких людей, справжніх героїв. Адже пливти за течією, набагато простіше.

Переселенці з Донбасу та Криму створили ролик про своє життя у Києві, передають Патріоти України та УНН. Герої сюжету наголосили, що потребують не співчуття, а лише гідного ставлення та поваги за свідомий вибір. Ролик посів друге місце у конкурсі соціальної відеореклами “Підтримай внутрішніх переселенців!”, організованого фестивалем соціальної відеореклами Molodiya Festival спільно з Агентством ООН у справах біженців та креативним агентством PROVID.

“Герої ролика — це, власне, я і мої знайомі. Я переїхала трохи раніше, ніж на сході почалися всі ці події”, — зазначила режисер відео Катерина Покрасова. Одна з героїнь, Олександра, живе в Києві від початку окупації Криму.

Сергій і Микола переїхали на початку військових дій на Луганщині. Також вона наголосила, що переселенці прагнуть розуміння та поваги, а не статусу жертви. “Саме тому ми і зняли цей ролик — аби донести до суспільства, що не всі переселенці потребують співчуття чи благодійності. Багато хто з нас прагне лише гідного ставлення як до рівноправних членів суспільства та поваги за свідомий вибір та активну громадянську позицію”, — підкреслила К.Покрасова.

“Ми переїхали на Батьківщину, і дуже сумно, коли люди ставляться до нас вороже”, — наголосила режисер.

Хоча, ні де правди діти, погана вівця завжди знайдеться. Однак дуже несправедливо коли через таке виключення судять про всіх, впевнені Патріоти України. Отже дивимося, і робимо висновки самі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 10:03

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. Проце...

Після провалу на диво вчасно завітала смерть: Колишній російський військовий і його дружина-киянка організовували в Європі диверсії під керівництвом ГРУ, - The Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 9:32

Колишній російський військовий Микола Шапошников і його дружина Олена, родом з Києва, допомагали Головному розвідувальному управлінню Росії організовувати диверсії в Європі, ділиться даними розслідування The Insider . Шапошникови - громадяни Чехії, я...