На арсеналі в Калинівці вибухи припинилися, літаки ДСНС скидають воду

Не зважаючи на це, загроза нових детонацій все ще зберігається.

Ліквідація наслідків вибухів у Калинівці. Фото:Еспресо.TV

Станом на 15.00 вибухи на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області припинилися. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Це хороша ознака, хоча загроза нових детонацій зберігається. Тепер ніщо не заважає швидко провести детальний огляд арсеналу й навколишніх сіл для виявлення постраждалих, та точно оцінити розмір збитків. Масштаби руйнувань зараз встановлюються", - йдеться у його повідомленні.

Журналіст зазначив, що арсенал розташований у густонаселеному районі, зі щільною забудовою, впритул до передмістя Вінниці, й наслідки вибуху могли бути катастрофічними.

Також він додав, що, на щастя, жертв вдалося уникнути. Тепер, продовжив Бутусов, треба визначити, наскільки великі матеріальні втрати, руйнування та збитки.

У свою чергу, радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що у Калинівці працюють літаки ДСНС, скидають воду.

"Перші заходи вдалі, відсікають від вогнища ті відкриті майданчики, які цілі. Завантаження складу було в розмірі 57%. Хто й навіщо вкидав інфо про перевантаження складу - риторичне питання. Підземні сховища й укриття цілі. Частина відкритих майданчиків цілі", - пише він на своїй сторінці у Facebook.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...