На крижаному супутнику Сатурна може процвітати життя, - астрономи

На Енцеладі бушує невидима сила прихованих океанів. Вчені підтвердили, що на супутнику Сатурна може бути життя.

Енцелад - крижаний супутник Сатурна

Міжнародна група вчених з'ясувала, що на супутнику Сатурна Енцеладі існують всі необхідні для зародження життя умови. Дослідники вважають, що, завдяки приливному руху, під крижаною корою супутника знаходиться тепла вода, пише Science Alert, передають Патріоти України.

Фото: NASA/JPL/Space Science InstituteСудячи про всьому, на супутнику Сатурна є гідротермальна активність, яка виникає через приливне тертя між водою і ядром місяця. Це, в свою чергу, забезпечує енергією гіпотетичні живі організми.

"Необхідно розглянути більш докладно, як структура і склад кам'яного ядра Енцелада може грати ключову роль в створенні необхідної енергії", - говорить астробіолог Гаель Шобле з Університету Нанта у Франції.

Дослідники створили комп'ютерну модель, яка показала, що приливні сили можуть нагрівати воду всередині ядра супутника. Це відбувається через тертя, що виникає при циркуляції рідини в пористих породах. Температура води підвищується, а потім вона викидається в космос вигляді крижаних гейзерів.

Ілюстрація показує зонд Кассіні над плинами Енцелада. Фото: NASA / JPL-CaltechЗа умови, що ядро небесного тіла пронизане порами, воно може підтримувати гідротермальну активність в підземних океанах супутника протягом мільярдів років.

Супутник Сатурна Енцелад фонтанує паром

"Теплий глобальний океан, який існує кілька мільярдів років буде відмінним місцем для життя. Адже треба було всього близько 640 мільйонів років еволюції життя на Землі від мікроба до ссавців", - пояснює планетарний вчений Моніка Грейді з Відкритого університету у Великобританії.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...