"На оккупированных территориях накаляется ситуация. Народ бунтует и говорит, что "царь ненастоящий", - волонтер

В ОРДЛО тривають процеси зупинки гірничих підприємств з примусовим відправленням працівників у неоплачувані відпустки.​ В бюджетній сфері, зокрема вчителям на окупованій території також ріжуть доплати і оклади.​

На шахті імені Засядька припинили виплачувати зарплату. Ілюстрація: 112 Україна.

В окремих районах Донецької і Луганської області (ОРДЛО) посилюються економічні проблеми і зростає невдоволення місцевих жителів. Про це повідомив волонтер і координатор проекту "СтопТеррор" Семен Кабакан на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"На оккупированных территориях продолжает накаляться ситуация. Давайте начнем с того, что народ бунтует и говорит, что "царь ненастоящий". В оккупированном Луганске нарастают проблемы с приобретением топлива для заправки автотранспорта. В частности, сообщается, что бензина нет. При этом, отдельные местные жители пытаются решить вопрос через свои личные связи с боевиками "ЛНР" путем нелегального приобретения, при их посредничестве, топлива, находящегося на балансе военных частей", – розповів він.

За даними волонтера, критична ситуація спостерігається і на більшості автозаправок в містах Алчевськ, Краснодон, Луганськ і Должанський (Свердловськ). "Аналогичная ситуация отмечена и в городах "ДНР". В частности, бензин марки "Аи-95" в Донецке на АЗС отпускается только по талонам, а в отдельных случаях не более 10 л. на транспортное средство", – розповів він.

Кабакаєв додав, що в ОРДЛО тривають процеси зупинки гірничих підприємств з примусовим відправленням працівників у неоплачувані відпустки. "С 17.04.2017 предварительно до 25.04.2017 в городе Донецк остановлено (исключая линии откачки воды и технической поддержки с минимальной добычей) шахту "Скочинского" (причина – загружены склады, отсутствие рынков сбыта), а около 2,2 тыс. ее сотрудников отправлены в отпуск. На этом фоне продолжается задержка в выплате зарплат. В частности, на шахте "Скочинского" горнякам выплатили до 50% заработной платы за март. Аналогичная ситуация отмечена на шахте "им. Засядько", – додав волонтер.

За даними Кабакаєва, гірники підготували і направили на адресу "міністерства вугільної промисловості ДНР" звернення з вимогою відновити виплати до рівня "українських зарплат" і відновити робочий процес. "В настоящее время размер зарплат горняков сократился в среднем с 5-7 тыс. грн. до 4-6 тыс. рос. руб. (Уменьшение в 3 раза). В данном контексте, по данным, которые проверяются, кроме "национализированных" компаний, в "ДНР" отмечаются случаи остановки предприятий с российским капиталом и работавших непосредственно на экспорт в РФ. C 10 апреля шахты Северная и Ясиновка-Глубокая объединения Макеевуголь отправили в бесплатный отпуск часть рабочих поверхности, а со вторника 17-го все шахты Макеевугля останавливают добычу и переводятся в режим водоотлива", – підкреслив він.

Кабакаєв зазначив, що термінали порту Таганрога забиті під зав'язку вугіллям з ОРДЛО. "Все ждут когда "порешают вопросы". После принятия СНБО решения о конфискации этих углей, решения в обозримом будущем не предвидится. Харцызский трубный завод в принудительном порядке заставили уволиться и написать заявление на прием в национализированное предприятие. В ответ Ринат Ахметов оставил их без зарплаты за март и выходного пособия, руководству объявили о возбуждении уголовных дел. На железной дороге ситуация точно такая же. Всех принудительно заставляют увольняться из ПАО (юрисдикция Украины)", – інформував він. Волонтер додав, що бюджетній сфері, зокрема вчителям на окупованій території також ріжуть доплати і оклади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...