На шляху до глобального лідерства: Китай побудує вітряків більше, ніж всі інші країни разом

​У найближчі 10 років в Китаї побудують нові вітряні станції загальною потужністю понад 403 ГВт.

Фото з відкритих джерелПроаналізувавши вітряну енергетику Китаю, автори доповіді прогнозують з 2017 по 2020 обмеження щорічного введення в експлуатацію вітряних станцій нижче позначки в 25 ГВт, але потім ситуація виправиться і, аж до 2026, щорічне зростання буде перевищувати 25 ГВт, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На кінець 2016 року в Китаї було 168,7 ГВт станцій, що виробляють енергію вітру. Рекордним був 2015 рік, коли в країні запрацювало 30,5 ГВт нових станцій. Однак, головною проблемою вітряної індустрії КНР є ізольованість турбін від електромережі і втрати виробленої електрики по шляху. Заходи щодо виправлення ситуації приймаються, але швидко виправити становище не вийде. З цим і пов'язані низькі показники зростання з 2017 по 2020 рр.

Національне відомство з енергетики Китаю (NEA) ввело нову систему оповіщення, яка попереджає регіони проти подальших інвестицій в вітряні станції там, де не вирішені проблеми підключення до електромережі. З моменту запуску системи 5 провінцій на північному сході країни - найбільш вітряні регіони - отримали червоне (найвище) попередження.

Цього року потужності введених в експлуатацію вітряних станцій на 13% перевершили ті ж показники за 1 квартал минулого року. За прогнозами авторів доповіді, зростання очікується і у станцій морського вітру, які почнуть виробляти енергію в масштабі гігават з 2018 року. До 2026 обсяг підключених до електромережі морських турбін досягне 26 ГВт.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...