На Закарпатті зацвіли "рисові дерева" (фото)

Колись каштани називали "рисом, що росте на деревах" оскільки в них поживні властивості надзвичайно схожі на рис.

Чомусь їх називають кінськими, але зовсім не тому, що коні люблять ласувати цими рослинами, передають Патріоти України з посиланням на Закарпатські новини.

Просто споконвіку на Балканах, звідки родом ці дерева, саме їхніми плодами люди лікували органи дихання коней. Крім того, рубець на шкірці площа трохи нагадує підкову.

Але унікальність ужгородських каштанів не в цьому. Про те, чи доцільно їх вирощувати в місті розмови ведуться із року в рік. Якось тут навіть спаплюжили цілу алею дерев, нещадно позрізавши гілки. Проте таке знущання над каштанами було не лише в Ужгороді, але і в Мукачеві та Хусті.

Та мова не про це. Дерева, безумовно, корисні. Один каштан може очистити від вихлопних газів 20 тисяч кубометрів повітря. Крім того, рослини є цінними медоносами.

Каштанові дерева живуть по 500 років і довше. Вони існували з доісторичних часів. До 378 до н.е. римляни активно вирощували каштани і перемелювали горіхи в борошно для випічки хліба.

Крім білих кінських каштанів, в Ужгороді є ще червоні та жовті.

Цікаво, що колись каштани називали «рисом, що росте на деревах» оскільки в них поживні властивості надзвичайно схожі на рис.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...