Надання Україні американського озброєння остудить гарячу голову Путіна. Він розуміє лише мову сили - Тимчук

Нардеп вважає, що якби президент РФ був готовий до масштабного наступу російської армії на Україну, він би давно пішов на цей крок.

Дмитро Тимчук. Фото:http://wartime.org.ua

Представники державних структур США, які вивчають можливість надання Україні летального зброї, не виключають, що це може призвести до ескалації збройного конфлікту на Донбасі. Про це заявив в коментарі виданню Гордон нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Американська сторона виконала серйозну підготовчу роботу. Представники державних структур США провели в Україні низку зустрічей з експертами, членами депутатського корпусу і нашими військовими, в тому числі з Генштабу та Міноборони. Тобто вони вивчали питання з двох сторін - з військової та політичної.

Вони хотіли зрозуміти, наскільки надання їх озброєння допоможе обороноздатності української армії. Також представникам США була цікава наша думка: чи спровокує Путіна надання Україні летальної зброї на посилення агресії? Як на мене, то що тут ще можна провокувати? У нас і так вже четвертий рік йде війна. Якби Путін був готовий до масштабного наступу на Україну, він би давно на це пішов", - зазначив Тимчук.

За його словами, надання Україні американського озброєння змусить проросійських бойовиків на Донбасі значно рідше вдаватися до використання бронетехніки.

"Путін бачить, що Захід підтримує нас тільки морально. Надання Україні американського озброєння остудить його гарячу голову. Він розуміє лише мову сили. Для нас тут важливий не військовий, а військово-політичний аспект. Росіяни повинні зрозуміти, що Україна не одна і нам надають військову підтримку.

Якщо говорити конкретно про військову складову даного питання, то я б звернув увагу, що останні півроку бойовики активно використовують бронетехніку. Вони розуміють, що у нас немає сучасних протитанкових засобів. Коли російські найманці і місцеві бойовики на Донбасі будуть розуміти, що перебування на першій лінії фронту закінчиться для них плачевно, використання бронетехніки з їх боку скоротиться в рази", - підкреслив нардеп.

На його думку, інформація про розробку Сполученими Штатами плану поставок оборонного озброєння Україні вже є позитивним моментом для Києва.

"Нас також цікавить надання засобів радіоелектронної боротьби, безпілотних літальних комплексів і так далі. Чи буде прийнятий план з надання Україні озброєнь, поки невідомо. На це впливатиме безліч факторів. Хоча сам факт існування такого документа свідчить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. Готовність американського істеблішменту розглянути варіант надання Україні свого озброєння вже радує", - резюмував Тимчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...