Надкорисний предмет з позаминулого сторіччя, призначення якого вам точно не знайоме

Історія приховує багато таємниць і предметів, які раніше були буденним явищем. Деякі з них змушують нас довго ламати голову над тим, щоб зрозуміти як, де і для чого їх використовували раніше.

Патріоти України пропонують вашій увазі річ, яка колись була предметом щоденного вжитку. Тож давайте увімкнем всю свою фантазію і подумаєм для чого її могли використовувати. Зробимо маленьку підказку — ця річ була дуже популярною у Великобританії в XIX столітті.

Отже, це звичайний гачок для одягу — обов’язковий предмет в сумочці кожної пані та мрія сучасного антиквара.

В епоху короля Едуарда і королеви Вікторії дамські туфельки або чоловічі чоботи мали по 50 ґудзиків на кожному предметі з пари. Але ж були не тільки чоботи — куртки, жилети, рукавички, гетри, корсети. Процес одягання погрожував розтягнутися на години. Порятунком стали buttonhooks — гачки для одягу. Вони мали зручну ручку і вигнутий стрижень, який просовувався в петлю, зачіпався за ґудзик і витягав його назовні легким поворотом зап’ястя.

Цей корисний девайс виготовлявся різних форм і розмірів: великий — для застібання ґудзиків на чоботях, маленький — для рукавичок. Довга ручка в першому випадку була необхідна — так нахилитися, щоб застебнути чобіт, могли навіть огрядні люди. Гачок для одягу — необхідний аксесуар: у жінки він завжди був з собою в сумочці, у чоловіка — в кишені жилета. Залежно від фінансового стану володаря і його фантазії гачки виготовлялися з дерева, латуні, слонової кістки і навіть золота. Були також перламутрові і черепахові, а з приходом нових технологій в складі з’явився каучук і целулоїд.

Добробут нації зростав і пристрасть до подорожей — теж. Гачки для одягу стали включати в набір туалетного приладдя: похідні несесери, набори для манікюру та гоління і т. д.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...