Надути рейтинг знову не вийшло, у Путіна - міжнародний колапс, - Андрій Піонтковський

Спроба нав'язати картину нового поділу світу двома великими лідерами вчергове провалюється.

Останній раз Путін спілкувався з президентом США біля туалету. Фото: Еспресо.

Телефонна розмова з президентом США Дональдом Трампом і зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ніяк не допомогли міжнародним рейтингам президента Росії Володимира Путіна. Таку думку в ексклюзивному блозі для "Обозревателя" висловив журналіст і політичний діяч Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Для Путіна знову все пройшло невдало. Маю на увазі його недавню зустріч з Ангелою Меркель і телефонну розмову з Дональдом Трампом", - написав Піонтковський.

Він зазначив, що "Путін і вся російська пропаганда вже півроку як домагається зустрічі з Трампом".

"Але, врешті-решт, все, що вони вимолили в результаті телефонної розмови, яка офіційно відбулася з ініціативи Путіна, це зустріч на полях G-20. Ну, ми пам'ятаємо, що таке поля G-20. Остання зустріч Путіна з Обамою на такому саміті була десь в коридорі біля туалету", - нагадав журналіст.

Він зазначив, що "явна спроба нав'язати картину нового поділу світу і нової Ялти двома великими лідерами знову провалюється".

Щодо зустрічі з Меркель, Піонтковський підкреслив, що "давно не бачив такої гострої та конфронтаційної прес-конференції, де вони просто з усіх питань суперечили один одному".

"Меркель досить грунтовно пройшлася з питань російської внутрішньої політики, в тому числі і звернувши увагу Путіна на переслідування геїв в Чечні. Ясно, що цю поїздку Меркель зробила чисто зі своїх внутрішньополітичних передвиборчих міркувань, щоб у неї була відповідь на можливе запитання опозиції, мовляв, що ж ви не намагаєтеся налагодити відносини з Росією? Ось вона тепер може відповісти "так, я їздила, я намагалася налагодити відносини з Володимиром. Але він, як і раніше, залишається в іншій реальності", - вважає Піонтковський.

Він переконаний, що за підсумками цих розмов Путіну не вдалося досягти будь-яких "зрушень в надуванні свого міжнародного рейтингу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...