"Нам с ним воевать надо вне зависимости от правового режима ситуации": Боєць ЗСУ пояснив, чому на Донбасі триває АТО, а не війна

Два з половиною роки ми б’ємося із зовнішньою агресією, назва якої дуже проста. Це не громадянська війна, це не конфлікт в Україні. Це не що інше, як агресія Російської федерації проти суверенної, вільної демократичної України.

Олександр Мамалуй. Фото:Facebook

Випускник Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з Харкова, снайпер-суддя Олександр Мамалуй, який воював на Донбасі в складі 93-ї окремої механізованої Харківської бригади, і недавно відповів, тим, хто критикує Петра Порошенка, пояснив відсутність визнання офіційного стану війни, воєнного стану тощо. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

"По общему правилу, закон идёт следом за жизнью. Возникают новые общественные отношения - для их урегулирования впоследствии возникает правовая норма.

Тот вид войны, что ведёт против нас РФ, пока не нашёл должного детального отражения в законодательстве и потому подтягивать под эту войну старые нормы (о состоянии войны, о военном положении) - архиглупо.

Более того - чревато крахом. На правовой режим такой войны у нас пока нет юридических инструментов.

И не все из них можно создать в рамках лишь национального законодательства! Необходима и ревизия актов международного публичного права.

Применение юридических инструментов, разработанных по опыту WW II, грозит получением на своей территории войны образца WW II. Вот и приходиться воевать без официального признания войны войной.

И кстати, хочу напомнить: Россия нам войну не объявляла - но воюет себе и не заморачивается этим вопиющим нарушением норм международного права!

И граждане её не кипишуют из-за этого - радуются нашим потерям, требуют "наказать хохлов" и вообще: так, мол, надо заради Рассеи - и точка.

А украинцам, прям, обязательно вынь да положь, чтобы все было строго по букве и духу! Да враг не тот и не так воюет, как буквами этими записано, поймите вы!

Но воюет же, сволота такая! Потому и нам с ним воевать надо - вне зависимости от правового режима ситуации.

Волкодав - прав, а людоед - нет: вот и все наши правила на этот случай...Ими и руководствуемся.

"...Два з половиною роки ми б’ємося із зовнішньою агресією, назва якої дуже проста. Це не громадянська війна, це не конфлікт в Україні.

Це ні що інше як агресія Російської федерації проти суверенної, вільної демократичної України. Ми повинні використовувати лише це слово..." - это сказал Верховный главнокомандующий.

Кому как - а мне этих слов вполне достаточно для твёрдой уверенности, что война идёт за Родину. Впрочем, я в этом никогда и не сомневался".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...