Нардеп пригадав Муженку його "подвиги" під Іловайськом і Дебальцевим

Юрій Береза обурився публічною кампанією начальника Генштабу Віктора Муженка та його засудженого заступника Віктора Назарова щодо власного "героїзму", який їм "не дали проявити" під час окупації Росією Криму.

 Юрій Береза. Фото: Подробности.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко несе відповідальність за розвал української армії, оскільки був призначений на посаду заступника начальника Генштабу ще за часів Януковича. Про це в Facebook написав колишній командир полку "Дніпро-1", народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза, передають Патріоти України.

Екс-комбат нагадав, що Муженко отримав високу посаду в 2012 році за вказівкою самого екс-президента.

"У своїх "героїчних" пасажах Муженко не розповідає, в якому стані перебувала армія на початку лютого 2014 і про те, які реальні військові резерви були в той час, щоб захистити країну від російського вторгнення. Чому він про це не говорить? Тому що з 2012 року за вказівкою Януковича був призначений заступником начальника Генштабу і несе відповідальність за розвал ЗСУ разом з усім військовим керівництвом того часу", - написав він, коментуючи заяву генерала про спецоперацію ВСУ, яка могла б змінити хід подій під час анексії ії Криму в 2014 році.

На думку Берези, свої "військові таланти" Муженко "продемонстрував всій країні під Іловайськом і Дебальцевим".

"І це при тому, що в той час вже була відновлена боєздатність армії і проведена не одна хвиля мобілізації. Звичайно, розповідати про свій "нереалізований героїзм" значно легше, ніж відповідати за свої протизаконні вчинки", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...