Нардеп з "Самопомічі" виступила проти підвищення "мінімалки"

Вона вважає, що людям вистачить лише 2600 грн зарплати.

Наталія Веселова. Фото: "Укрінформ"

Підвищувати мінімальну заробітну плату для українців до 3200 ризиковано. Про це в коментарі власному кореспонденту UAINFO повідомила народний депутат фракції "Самопоміч", секретар Комітету, голова підкомітету з питань державних соціальних гарантій, забезпечення достатнього життєвого рівня Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Веселова, повідомляють Патріоти України.

Вона підкреслила, що інформація про підвищення "мінімалки" до 3200 стало несподіванкою для всіх. "Невідомо звідки взялася така цифра - 3200. Мій колега Андрій Журжій довго працював із Міністерством соцполітики. Вони вираховували, до якої межі можна піднімати мінімальну заробітну плату, вираховували ризики, всі надходження, видатки і зупинилися на цифрі 2600 гривень. Тобто це той розмір мінімальної зарплати, який би був вигідний всім і не призводив до дисбалансу в бюджеті, відходу в тінь підприємців", - повідомила Н.Веселова.

За її словами, навантаження у 2600 гривень втримали б і бюджетні організації, і підприємці.

"Сума в 3200 гривень значно вище. Чим вона обґрунтована - невідомо. ЇЇ цифру озвучив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, тому я сподіваюся, що в Кабміні все ж таки якимось чином були проведені розрахунки. Бачила, що від цієї цифри відштовхуються, коли говорять про зменшення дефіциту Пенсійного фонду за рахунок надходження із цих 3200. Називаються цифри в 14 мільярдів, хоча інші, наприклад, громадські організації, які займаються питаннями бюджету, говорять про цифру 6 мільярдів і про те, що багато підприємців «підуть в тінь» після підвищення до 3200. Це великий ризик", - запевнила депутат.

Рішення щодо підвищення, підкреслила Н.Веселова, приймає Кабмін, який враховує всі видатки та надходження, виходячи із суми в 3200.

"Далі, звичайно, голосує коаліція, як парламентська більшість. Вони беруть на себе відповідальність,за те, що буде далі", - повідомила депутат.

У той же час, підкреслила, якщо говорити про зарплату людини, що 3200 гривень - невелика сума і недостатня.

"А якщо мислити в масштабах країни, то це може призвести до загрози, про які говорила вище", - зауважила депутат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...